Rețetă delicioasă de calzone pentru micul dejun

Iulia Mirică
calzone

Calzone pentru micul dejun pentru un răsfăț în familie

Când auzi de calzone, deja te gândești la o seară petrecută în familie, alături de cei dragi, la filmul vostru preferat. Însă ce-ai zice dacă ți-am spune că poți să faci o pizza calzone pentru micul dejun? Știm că te-ai plictisit de tradiționala rețetă de ouă fierte sau omletă, iar piticii tăi iubesc pizza. Iar în diminețile în care te grăbești poți folosi aluat congelat, preparat de către tine în prealabil sau cumpărat.

Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru patru porții, dar poți oricând să pregătești mai multe, dacă au dormit prietenii copiilor tăi la tine sau dacă sunteți plecați în vacanță cu mai mulți prieteni. De asemenea, poți înlocui topping-urile cu ce îți dorești tu și piticii familiei tale. Înlocuiește baconul cu cârnați, folosește legume sau adaugă câteva lingurițe de sos de salsa. Orice ai alege, vei putea să te bucuri de un mic dejun pe placul tuturor.

INGREDIENTE

aluat congelat de pizza (sau proaspăt făcut, dacă ai timp)
4 ouă
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
4 felii de bacon
1/2 cană de brânză cheddar proaspăt rasă

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul conform instrucțiunilor de pe pachetul de aluat. Se sparg ouăle într-un bol mediu și se bat bine, cu ajutorul unui tel. Baconul se gătește într-o tigaie cu ulei încins, pentru câteva minute, pe fiecare parte, după care se scurge de ulei pe un șervețel de bucătărie. Ouăle se condimentează generos cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat.

2. Aluatul de pizza se desface și se întinde într-un dreptunghi. Se taie aluatul în jumătate, pe verticală, după care pe jumătate pe orizontală, astfel încât să formezi patru dreptunghiuri.

3. Se taie fiecare felie de bacon în jumătate și se adaugă ambele jumătăți pe sferturile de aluat. Se adaugă un ou bătut pe fiecare bucată de bacon și se presară 2 linguri de brânză dată pe răzătoare. Se împachetează jumătate din fiecare aluat peste brânză și se sigilează cu ajutorul unei furculițe.

4. Se lasă la cuptor conform instrucțiunilor de pe pachetul de aluat sau până când cele 4 calzone sunt rumenite. Se servesc calde. De asemenea, le poți combina cu un sos salsa, dacă familia ta este amatoare de picanterii începând cu prima oră a dimineții.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa