Rețete de mic dejun care te ajută să slăbești

retete care te ajuta sa slabesti totul despre mame

3 rețete delicioase de mic dejun care te ajută să slăbești

Dacă încerci să slăbești, este recomandat să nu treci peste micul dejun. Cercetările ne-au arătat că micul dejun consumat în mod regulat ajută la pierderea în greutate, într-un mod sănătos și mai rapid. Așa că îți poți prepara una dintre aceste rețete de mic dejun, garantate pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă. Aceste bunătăți pentru un mic dejun cu un conținut scăzut de calorii includ alimente precum fulgi de ovăz, iaurt, ouă și zmeură.
prajituri de ovaz totul despre mamePrăjituri de ovăz cu compot de zmeură

Aceste prăjituri cu fibre sunt preparate cu cereale integrale și fără unt.

Ingrediente pentru prăjituri de ovăz cu compot de zmeură:

pentru prăjituri:

2 căni cu lapte bătut
1 ou mare
1 1/2 căni cu fulgi de ovăz
1/2 cană de făină integrală de grâu
1 lingură de zahăr
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
1/4 linguriță de sare

pentru compot:

2 căni cu zmeură, proaspete sau congelate
2 linguri de sirop de arțar
1 linguriță de scorțișoară

3 pași pentru a prepara prăjituri de ovăz și compot de zmeură:

1. Pentru a prepara prăjiturile de ovăz, se amestecă laptele bătut cu oul, într-un bol mediu. În alt bol, se amestecă ovăzul, făina, zahărul, praful de copt, 1/2 linguriță de scorțișoară și sarea. Se amestecă împreună compoziția uscată cu cea umedă și se lasă la crescut timp de aproximativ 15 minute.

2. Pentru a prepara compotul, se adaugă zmeura, siropul de arțar și 1 linguriță de scorțișoară într-o cratiță mică. Se aduce compoziția la punctul de fierbere și se gătește, amestecând ocazional, până când fructele sunt sfărâmate, între 3 și 5 minute. Se închide focul și se acoperă, pentru a se păstra caldă compoziția.

3. Se unge o tigaie cu puțin ulei și se încălzește la foc mediu. Folosind 1/4 cană de aluat, se gătesc câte trei prăjituri în același timp, pentru două-trei minute. Se întorc și se lasă la gătit până când devin aurii, între unul și două minute, reducând focul dacă este nevoie. Se servesc cu compot.baton de cereala totul despre mameBaton cu nuci și miere

Această rețetă este perfectă pentru un mic dejun pe fugă. Nucile rumenite, semințele și ovăzul sunt învelite în unt de migdale într-un baton energizant perfect. Batoanele acestea pot fi depozitate la temperatura camerei, dacă vrei să fie mai moi decât cele de la frigider.

Ingrediente pentru baton cu nuci și miere:

1 cană cu fulgi de ovăz
1/4 cană cu migdale
1/4 cană de semințe de floarea-soarelui
1 lingură de semințe de in
1 lingură de semințe de susan
1 cană de cereale integrale epandate
1/3 cană de coacăze
1/3 cană de caise uscate tocate mărunt
1/3 cană de stafide tocate
1/4 cană de unt de migdale
1/4 cană de zahăr brun
1/4 cană de miere
1/2 linguriță de extract de vanilie
1/8 linguriță de sare

4 pași pentru a prepara baton cu nuci și miere:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu ulei o tavă pătrată de 20 centimetri.

2. Se răspândesc pe o foaie de copt ovăzul, migdalele, semințele de floarea-soarelui, semințele de susan și semințele de in. Se lasă la cuptor până când se gătesc fulgii de ovăz puțin, pentru aproximativ 10 minute, agitând tava la jumătatea timpului. Se transferă într-un bol mare. Se adaugă cerealele, stafidele, caisele și coacăzele și se amestecă pentru a se combina.

3. Se amestecă untul de migdale, zahărul, mierea, vanilia și sarea într-o cratiță mică. Se încălzește la temperatură medie spre scăzută, amestecând frecvent, până când amestecul face bule, între două și cinci minute.

4. Se toarnă amestecul de unt de migdale peste ingredientele uscate și se amestecă bine cu o lingură sau cu o spatulă. Se transferă în tava pregătită. Se ung puțin mâinile cu ulei, după care se apasă amestecul ferm pe tavă, pentru a face un strat uniform. Așteaptă până când amestecul se răcește ușor, după care îl poți da la frigider pentru aproximativ 30 de minute și tăia în opt batoane.

briose cu lamaie si zmeura totul despre mameBrioșe cu zmeură și lămâie

Secretul acestor brioșe aromate este prezența lămâilor în compoziție. Te poți delecta cu aceste preparate calde direct de la cuptor.

Ingrediente pentru brioșe cu zmeură și lămâie:

1 lămâie
1/2 cană de zahăr
1 cană de lapte bătut
1/3 cană de ulei vegetal
1 ou mare
1 linguriță de extract de vanilie
1 cană de făină integrală
1 cană de făină albă
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
1 1/2 căni de zmeură proaspătă sau congelată

4 pași pentru a prepara brioșe cu zmeură și lămâie:

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se unge o tavă de brioșe cu puțin ulei sau se pune hârtie de copt.

2. Se folosește un curățător de legume pentru a elimina coaja de la lămâie în fâșii lungi. Se combină coaja și zahărul într-un procesor de alimente și se amestecă, până când coaja este foarte fin mărunțită în zahăr. Se adaugă laptele bătut, uleiul, oul și esența de vanilie și se amestecă, până când se omogenizează compoziția.

3. Se combină făina integrală, făina albă, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol mare. Se adaug amestecul de lapte bătut și se amestecă bine. Se amestecă și zmeura. Se împarte aluatul în mod egal pentru 12 brioșe.

4. Se lasă brioșele la cuptor până când marginile și vârfurile sunt rumenite, între 20 și 25 de minute. Se lasă să se răcească în tavă timp de aproximativ cinci minute, înainte de a le scoate. Se servesc calde.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație