Somon afumat şi ouă bătute: mic dejun cu proteine

Mic dejun cu proteine perfect pentru familie

Acest mic dejun cu proteine este încărcat cu grăsimi bune pentru inimă – acizi grași Omega 3. Puteți înlocui chiflele necesare pentru servire cu o pâine din făină integrală, care are un aport triplu de fibre, fier și de 6 ori mai mult calciu. În afara faptului că masa de dimineață ne oferă energie pentru întreaga zi, vom fi tentate să mâncăm mai puține mâncăruri nesănătoase pe parcursul zilei după ce am savurat un mic dejun proteic.

Ingrediente pentru un mic dejun cu proteine:

1 lingură de ulei de măsline
5 ouă mari
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
90 grame de somon afumat feliat
1/2 cană de cremă de brânză
1/2 cană de spanac proaspăt tocat
1 lingură de arpagic tocat (opțional)
3 chifle pâine sau felii de pâine prăjite

3 pași pentru a prepara un mic dejun cu proteine:

1. Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Ouăle se sparg într-un bol, se adaugă piperul și se amestecă bine cu telul. În momentul când se încălzește uleiul, se toarnă amestecul de ou în tigaie și se lasă să se gătească pentru aproximativ 30 de secunde sau până când începe să se îngroașe, amestecând încet cu o lingură de lemn.

2. Somonul se taie bucăți mici și se adaugă împreună cu crema de brânză în tigaie, lăsând la gătit 30 de secunde, în timp ce zdrobiți bulgării de cremă de brânză cu lingura. Se adaugă și spanacul spălat în prealabil bine, pentru a îndepărta tot nisipul și murdăria. Se lasă aproximativ 2 minute sau până când se ofilește spanacul, iar ouăle sunt gătite aproape complet, amestecând constant. Ouăle vor continua să se gătească și atunci când focul este oprit, așa că le mai puteți lăsa puțin, cât timp tăiați pâinea.

3. Dacă alegeți chifle pentru servit, tăiați-le pe jumătate și puneți pe fiecare dintre ele somon afumat și ouă bătute, peste care decorați cu arpagic tocat, dacă doriți.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație