Monica Roşu: 5 reţete internaţionale recomandate de băieţii mei

Monica Roșu

Nu-i așa că gătim, de cele mai multe ori, acele feluri de mâncare preferate ale copiilor noștri? Dar ce-ar fi dacă le-am găti împreună cu ei? Sunt șanse să fie extraordinar de distractiv!

Monica Roșu

În familia Monicăi Roşu, bloggeriţa de la Foodie Family, cei doi băieţi năzdrăvani, Alex (9 ani) şi Filip (7 ani), experimentează cu pasiune şi haz cinci reţete internaţionale special pentru noi, cu supravegherea mamei experimentate în ale gătitului, desigur.

„Mami îmi spune foodie kid pentru că îmi place să mănânc orice, dacă nu e mămăligă. Vă e clar că urăsc mămăliga. Mie cel mai mult îmi place să mă uit la televizor, dar mami nu mă lasă. Când nu mă uit la televizor, ador să stau cu mami în bucătărie. Anul acesta am împlinit 9 ani şi mami a zis că sunt destul de mare ca să gătesc mâncare. Aşa că în fiecare luni eu pregătesc masa de seara”, spune Alex mândru de încrederea cu care l-a investit mama sa.

Alex, Monica și Filip

Filip, mezinul, este şi el pasionat şi atras de diversitatea culinară. „Mami ne-a cumpărat cărţi de gătit pentru copii. Sunt în engleză şi ne pune să citim reţetele acolo. Ea crede că aşa vom învăţa mai multe cuvinte noi, dar mie nu prea îmi place. Şi nici fratelui meu nu-i place. Eu prefer să ştiu de la mami multe lucruri despre reţetele internaţionale. Îmi plac la gust”, spune Filip.

Ei bine, iată ce rețete internaționale recomandă năzdrăvanii din familia Monicăi. Pentru că sunt deja testate de ei, suntem gata să pariem că și copiii voștri, oricât de mofturoși ar fi, le vor gusta cu plăcere:

Curry de pui (specific indian)

Ingrediente: 400 gr piept pui/pulpe pui fără piele, tăiate în bucăţi mici, 400 ml lapte de cocos, 4-5 buchete de broccoli şi o ceapă

Curry de pui

Pentru pasta de curry vom avea nevoie de: 2 căţei de usturoi, o jumătate de linguriță de sare, 2 linguri de ulei, o conservă mică de pastă de rosii, 2 linguri de fulgi de cocos şi 2 linguri de migdale pisate.

Mod de preparare explicat de Alex: „Într-un robot sau blender, ce are fiecare mamă în bucătărie, amestecaţi în vârtej mare toate ingredientele pentru pasta curry. Apoi, într-o cratiţă mama va încălzi puţin ulei în care va căli ceapa cu grijă să nu se ardă. Cu multă grijă, copilul poate adăuga apoi puiul tăiat mic şi bucheţele de broccoli. Este o legumă super bună şi dacă vă place este în regulă să mai adăugaţi. Toate acestea se călesc un minut. Mama va pune şi laptele de cocos şi pasta de curry și va amesteca bine de tot. Apoi eu mă uit la ceas până se împlinesc 15 minute şi verific dacă puiul este bine făcut. Toată familia poate mânca acest fel apoi ca atare sau împreună cu orez.”

 

Kaiserschmarren (specific austriac)

Ingrediente: 100 gr de stafide, 6 mere, 250 ml lapte, 4 ouă (separate), o lingură de zahăr, extract de vanilie, 120 gr de făină, 50 gr de zahăr

Kaiserschmarren

Mod de preparare explicat de Filip: „Prima dată trebuie să apăsaţi pe butonul care arată cuptorul la 200 de grade. Aşezaţi stafidele într-un bol cu puţină apă ca să se înmoaie. Daca nu faceţi asta, veţi simţi stafidele tari în gură şi e neplăcut. Mama curăţă apoi de coajă merele şi le coace sau le fierbe ca să iasa un piure când le pui la blender. Într-un vas separat, mami amestecă laptele cu 4 gălbenuşuri, lingura de zahăr, extractul de vanilie şi făina. Mami zice că amestecă până se face ceva omogen, dar eu nu ştiu ce înseamnă asta. În realitate, ingredientele se unesc între ele şi devin ca un aluat. Tot separat, în altă oală, trebuie să bateţi cele 4 albuşuri cu 50 gr de zahăr şi apoi le puneţi în amestecul cu făina. Asta trebuie să faceţi foarte uşor, adică cu grijă. Mami apoi alege untul de pe masă şi-l topeşte puţin într-o tigaie mare şi toarnă jumătate din aluat, peste care mai pune şi stafidele moi, da? Apoi coace 4-5 minute pe o parte şi încă 3-4 minute pe cealaltă parte. Mami ia apoi tigaia şi o bagă în cuptor, după care repetă totul pentru a doua jumătate de aluat. Cele două bucăţi obţinute pe o tavă sunt tăiate în bucăţi mari şi mici, peste care puteţi să puneţi zahăr şi să mai prăjiţi puţin ca să se caramelizeze. Noi mâncăm asta împreună cu piureul de mere.”

1
2
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație