Borş de peşte – reţeta transmisă din generaţie în generaţie

Rețetă delicioasă de borș de pește

Rețeta de borș de pește pe care v-am pregătit-o este perfectă pentru șase persoane, având nevoie doar de aproximativ o oră pentru a fi gata. Puteți înlocui halibutul și somonul și cu alte tipuri de pește, după preferințele fiecăruia, iar dacă vreți să o faceți puțin mai sofiticată, puteți folosi chiar și creveți. Când alegeți peștele, optați pentru fileuri și aveți grijă să dați la o parte pielea, înainte de a-l găti. În rest, aveți nevoie doar de minime cunoștințe de gătit și de o familie numeroasă!

P.S.: Deși nu este popular dovlecelul în ciorba de pește, acesta îi conferă o culoare frumoasă și un gust aromat.

Ingrediente pentru borș de pește:

1 ceapă
2 țeline
1/2 fenicul
2 căței de usturoi
1 ardei roșu iute, curățat de semințe
2 linguri de ulei de măsline (și suplimentar pentru servit)
800 grame de roșii prunișoare
1/2 dovlecel
200 grame de file de somon proaspăt
300 grame de file de halibut
1 legătură de pătrunjel proaspăt
200 mililitri de borș
sare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara borș de pește:

1. Se spală sub un jet de apă rece toate legumele. Se toacă mărunt ceapa, țelina, feniculul, usturoiul și ardeiul iute căruia îi scoateți semințele în prealabil. Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se călesc ceapa, feniculul, dovlecelul, ardeiul și roșiile tăiate mărunt.

2. Într-o oală se pun 3-4 litri de apă, se adaugă legumele călite ușor, precum și cățeii de usturoi și țelina și se acoperă cu un capac. Se lasă la fiert, pentru 30-40 de minute, sau până când sunt fierte toate legumele.

3. Somonul și halibutul se taie în bucăți medii și se adaugă în oala cu legume. Se mai lasă la fiert 10 minute, se adaugă și borșul, iar după înca 5-10 minute puteți închide focul. Se asezonează cu sare și piper, după gustul fiecăruia.

4. Se spală pătrunjelul, se toacă mărunt și se presară peste ciorba de pește.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație