Budincă de paste

Budincă cu piept de pui și porumb la cuptor

Pastele la cuptor nu sunt o mâncare oarecare. Nu, nici gând. Pentru majoritatea dintre noi, pastele la cuptor sunt ceea ce poartă numele de comfort food, adică un fel de mâncare cu care ne-am obișnuit încă din copilărie și care ne face să ne simțim răsfățați și relaxați. Cu un pahar de vin roșu alături, această budincă de paste și piept de pui este o încântare.

 

Ingrediente:

  • 200 gr paste făinoase (penne, farfalle sau conchiglie)
  • 350 gr ciuperci proaspete
  • 450 gr piept de pui
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 cutie de porumb boabe
  • 250 gr smântână pentru gătit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • unt pentru tapetat vasul
  • boia dulce
  • chimen măcinat în vărfurile degetelor
  • sare și piper
  • puțin busuioc pentru decor

 

Cum se face? Puneți la fiert apă cu puțină sare. Când dă în clocot, adăugați pastele și fierbeți-le cu un minut mai puțin decât precizează indicațiile de pe pachet. Puneți și boabele de porumb la scurs într-o sită. Între timp, tăiați pieptul de pui în feliuțe subțiri, condimentați-le cu sare și piper, adăugați un pic de boia și chimen și căliți-le câteva minute în tigaie, împreună cu ceapa verede. Când carnea devine albă, scoateți-o și puneți în tigaie ciupercile. Amestecați până scade zeama.

Acum amestecați pastele și ciupercile călite și puneți-le într-un vas pentru cuptor tapetat cu unt. Adăugați și feliuțele de piept de pui. Amestecați porumbul cu smântâna și turnați acest amestec în vasul pentru cuptor.

Dați la cuptor pentru 45 de minute, sau până când observați crusta rumenită. Mmm! Adăugați busuiocul proaspăt și turnați vinul în pahare.

Și, dacă cei mici vor fi necăjiți că ei nu pot bea vin roșu ca mami și ca tati, serviți-i și pe ei cu câte un pahar cu sirop de zmeura. Noroc!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație