Pentru multe familii, în momentul în care zici Paște, spui și friptură de miel, tradiția acestui preparat păstrându-se până în zilele noastre. Poate că cei mici au strâmbat din nas până acum în fața acestui preparat, însă ne-am gândit să-ți prezentăm două rețete de baiț pentru carnea de miel, care au un aport semnificativ în gustul și aromele finale ale rețetei.
Iată ce ingrediente și procedee trebuie să folosești pentru acestea!
Varianta grecească de baiț pentru carnea de miel
Ingrediente pentru marinată de miel
zeama de la 2 lămâi • 1/4 cană (60 mililitri) de ulei de măsline • 2 căței de usturoi, tocați • 1 linguriță de cimbru proaspăt • 2 lingurițe de oregano proaspăt, tocat • 1 frunză de dafin • 1 linguriță de sare de mare • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- CITEȘTE ȘI: Cel mai bun baiț pentru carnea de porc
Mod de preparare pentru baițul grecesc pentru carnea de miel
Într-un bol, se combină toate ingredientele și se amestecă bine, până când obții o compoziție omogenă. Se utilizează această marinată pe toate bucățile de miel.
Bucățile mici de miel se marinează pentru 4-5 ore. Bucățile mai mari, precum piciorul de miel, ar trebui să fie marinate pentru cel puțin 8 ore sau peste noapte.
- CITEȘTE ȘI: Cel mai bun baiț pentru curcan
Baiț pentru carnea de miel cu mentă
Ingrediente pentru marinată mentolată:
2 linguri de zahăr brun • zeama și coaja rasă de la 1 lămâie • 125 mililitri de ulei de măsline • 8 linguri de oțet balsamic • 2 căței de usturoi, zdrobiți • 4 linguri de frunze de mentă tocate
- CITEȘTE ȘI: Gulaș de miel, rețeta ungurească tradițională
Mod de preparare baiț mentolat pentru carnea de miel
Pentru a face marinata, se amestecă zahărul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie, într-un bol. Se adaugă și oțetul balsamic și se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Se amestecă bine, pentru a se dizolva zahărul, apoi se adaugă și usturoiul și menta, amestecându-se din nou. Se lasă carnea la marinat în acest sos timp de o oră sau peste noapte la frigider.
- CITEȘTE ȘI: Gulaș de miel, rețeta ungurească tradițională
Dacă sunteți în căutarea unei rețete de friptură tradițională, vă recomandăm și: Friptură de miel tradițională: simplă și bună