Chiftele de dovlecei

chiftele-de-dovlecei-totul-despre-mame

Gustare rapidă și gustoasă – chiftele de dovlecei

Nu mai știți ce preparate gustoase să le faceți celor mici? Venim în ajutorul vostru cu o rețetă de chiftele de dovlecei, sănătoasă și ale cărei ingrediente se găsesc cu ușurință.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru a obține o gustare delicioasă!

Ingrediente pentru chiftele de dovlecei:

pentru chiftele:

900 grame de carne de curcan / vită tocată
1 lingură de ulei de măsline
3 căței de usturoi tocați mărunt
2 ouă mari
3 1/2 linguriță de condimente italienești
1 1/4 linguriță de sare de mare
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
2 căni cu dovlecel ras fin și scurs
1 ceapă roșie mică tocată mărunt

pentru sos:

3 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi tocați mărunt
1 linguriță de sare
700 grame de roșii zdrobite
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper negru
1/2 linguriță de zahăr
2 lingurițe de mix de condimente italienești
1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu zdrobiți

4 pași pentru a prepara chiftele de dovlecei:

1. Se preîncălzește cuptorul la 204 grade Celsius. Se pune o hârtie de copt într-o tavă de cuptor.

2. Într-un bol mare, se combină carnea tocată de curcan, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, ouăle, mixul de condimente italienești, sare, piper, ceapa mărunțită și dovlecelul dat pe răzătoare. Se amestecă bine cu ajutorul mâinilor până când obțineți o compoziție omogenă.

3. Se formează chiftelele de dovlecei din compoziție și se așază pe foaia de copt. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când chifteluțele sunt maronii și gătite în profunzime. Cât timp se fac chiftelele, se pregătește sosul.

4. Se încălzește uleiul pentru sos într-o cratiță mare, la căldură medie-mare. Se adaugă usturoiul, se lasă un minut sau până când usturoiul devine auriu și parfumat. Se adaugă roșiile zdrobite, sare, piper, zahăr, condimente și fulgi de ardei roșu zdrobiți. Se amestecă bine pentru a se integra toate ingredientele.

5. Sosul se fierbe timp de 15 minute, amestecând ocazional. Se asezonează cu sare și piper, după gust. Când chifteluțele sunt gata, se adaugă în sos și se amestecă, pentru a se acoperi cu sos. Se poate servi.

Citește și:

Chiftele de broccoli (de la 1 an)
Zacuscă de dovlecei
Chiftele din peşte la cuptor
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație