Chifteluţe de post din linte

Rețetă delicioasă de chifteluțe de post din linte

V-am pregătit o rețetă aromată de chifteluțe de post din linte, varianta sănătoasă. Cu alte cuvinte, am ales să le preparăm la cuptor sau pe grătar, nu într-o tigaie cu ulei. Sunt ușor de preparat, iar rezultatul final vă va încânta papilele gustative. După ce le veți încerca o dată, veți vrea să mai repetați acest preparat. Iată cum puteți face în propria bucătărie această rețetă ușoară și savuroasă de chifteluțe de post din linte!

Ingrediente pentru chifteluțe de post din linte:

1 cană de linte roșie
1 buchet de pătrunjel
1 ceapă medie
1 cartof fiert în coajă
4 linguri de drojdie
1/2 ceașcă de măsline negre feliate
2/3 cană de pesmet
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara chifteluțe de post din linte:

1. Lintea se spală, se scurge de apă și se adaugă într-o oală cu apă, cât să o acopere. Se lasă pe foc până când începe să fiarbă, după care încă aproximativ 15 minute și se dă la o parte. Se strecoară și se pune într-un castron mare. Se zdrobește cu ajutorul unei furculițe.

2. Cartoful fiert se curăță de coajă și se adaugă în bol alături de drojdie, ceapa curățată și tocată mărunt, pătrunjelul spălat și tocat, măslinele feliate, pesmet, sare și piper.

3. Tot cu ajutorul unei furculițe sau chiar cu mâinile începeți amestecarea compoziției. Aceasta trebuie să fie ușor lipicioasă pentru a se modela bine.

4. Se pune un grill pe aragaz, se încinge și se adaugă chifteluțele de post modelate în prealabil, lăsându-se câte 1-2 minute pe fiecare parte. Puteți să le lăsați și la cuptor, pentru 15 minute pe fiecare parte, la 180 grade. Le puteți folosi pentru a face burgeri vegetarieni pentru întreaga familie sau chiar pentru prieteni. În acest fel, îi veți ajuta să-și detoxifieze organismul, chiar dacă este vorba de o singură masă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație