Ciorbă cu piept de curcan şi cartofi

ciorba-cu-piept-de-curcan-si-cartofi-totul-despre-mame

Rețetă de prânz – ciorbă cu piept de curcan și cartofi

Ne-am gândit că ar fi perfect să avem la îndemână o ciorbă cu piept de curcan și cartofi. Este la fel de bună și pentru momentele în care cei mici răcesc.

Ingrediente pentru ciorbă cu piept de curcan și cartofi:

250 grame de piept de curcan
1 ceapă mică
1/4 ardei gras
1 morcov mediu
400 grame de cartofi
15 mililitri de ulei
100 mililitri de iaurt
1 gălbenuș de ou
sare de mare

5 pași pentru a prepara ciorbă cu piept de curcan și cartofi:

1. Pieptul de curcan se spală bine sub un jet de apă rece, se curăță de pielițe și se taie cuburi mărunte. Cartofii, morcovul și ceapa se curăță și se spală. Cartofii se taie cuburi, morcovul se dă pe răzătoare, iar ceapa se toacă mărunt. Ardeiul se spală, se curăță de semințe și se toacă mărunt.

2. Pieptul de curcan se pune la fiert într-o oală cu apă, iar în alta adăugăm legumele tăiate mărunt și le lăsăm la fiert. După ce aproape a fiert carnea, o transferăm în oala cu legume, adăugăm sare de mare și foaia de dafin. Se mai lasă pentru aproximativ jumătate de oră la fiert, oala acoperită cu un capac, la foc mic.

3. Se adaugă borșul în compoziție, se învârte bine și se lasă să fiarbă pentru aproximativ 10 minute.

4. între timp, într-un castron, se separă un gălbenuș de ou de albuș, iar peste gălbenuș se adaugă iaurtul. Se amestecă bine, se mai adaugă și un polonic din zeama de supă și se amestecă iar. Această compoziție se adaugă în ciorbă. Se învârte puțin, după care se poate închide focul.

5. Se adaugă pătrunjel verde proaspăt tocat. Se lasă 10 minute, pentru a se întrepătrunde aromele, după care puteți pune ciorba în boluri și servi pofticioșii familiei.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație