Ciorbă de burtă falsă cu ciuperci

Rețetă de ciorbă de burtă falsă

Nu tuturor persoanelor le place ciorba de burtă. De aceea, ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de ciorbă de burtă falsă, care folosește ciuperci pleurotus, însă are un gust la fel de bun ca cel al rețetei originale. Este ușor de preparat, putând fi servită întregii familii sau chiar și prietenilor, când vin în vizită.

Ingrediente pentru ciorbă de burtă falsă:

250 grame de ciuperci pleurotus
1 ceapă medie
1 lingură de ulei
1 morcov mic
1/2 rădăcină de pătrunjel
1/2 rădăcină de păstârnac
1 gălbenuș de ou
100 mililitri de smântână
1 gogoșar murat
1-2 căței de usturoi
1 lingură de oțet
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara ciorbă de burtă falsă:

1. Morcovul se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea mică. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Gogoșarului murat i se scot cotorul și semințele, după care se feliază mărunt.

2. Ciupercile se spală, se curăță și se taie fâșii. Rădăcinile de pătrunjel și de păstârnac se curăță și se spală, după care se taie foarte mărunt. Într-o tigaie, se călesc în puțin ulei toate legumele curățate și tăiate, fără gogoșarul murat, pentru aproximativ 5 minute, lăsând tigaia acoperită cu un capac.

3. Peste, se pun 1,5 – 2 litri de apă și ciupercile feliate, lăsând la fiert pentru aproximativ 30 de minute, alături de sare și de piperul negru proaspăt măcinat. În ultimele 5 minute de gătit, se adaugă în ciorbă și gogoșarul murat tăiat și usturoiul curățat și zdrobit în prealabil.

4. Gălbenușul de ou se amestecă împreună cu smântâna într-un bol și se adaugă un polonic de zeamă peste, se mai amestecă o dată, urmând să adăugați totul în oala de ciorbă. Se mai lasă pe foc încă vreo 5 minute, după care puteți adăuga puțin oțet.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație