Ciorbă de praz

Rețeta bunicii de ciorbă de praz

De obicei consumată fierbinte, această ciorbă de praz este surprinzător de gustoasă și servită rece într-o zi călduroasă de vară, cu puțină zeamă de lămâie și iaurt natural. Este ușor de preparat, însă trebuie să curățați foarte bine prazul. În afara spălării foarte atente, trebuie să tăiați și să aruncați capetele și părțile groase de culoare verde închis, după care mai spălați încă o dată. Prazul are un conținut bogat de subtanțe minerale, precum calciu, potasiu, magneziu, dar și vitamine ca C și B6.

Ingrediente pentru ciorbă de praz:

2 morcovi
1 țelină
1 păstârnac
1 ceapă mijlocie
400 grame de praz
2 căței de usturoi
400 grame de cartofi
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de orez
1-2 linguri de ulei de măsline
1/2 legătură de leuștean
250 mililitri de borș

4 pași pentru a prepara ciorbă de praz:

1. Orezul se clătește sub jetul de apă rece, într-o sită. Se pune într-un bol cu apă și se lasă la înmuiat.

2. Se spală toate legumele. Morcovii, țelina, păstârnacul, ceapa, usturoiul și cartofii se curăță de coajă. Morcovii se taie mărunt, țelina se feliază, păstârnacul și cartofii se taie în cuburi. Usturoiul se fărâmițează și se pune alături de legume, în afară de praz într-o oală cu apă la fiert.

3. Prazul se taie rondele mici și se dă la înăbușit într-o tigaie cu uleiul de măsline și cu 1/5 de cană de apă. Se adaugă împreună cu orezul în oala cu legume. Se lasă focul mediu, iar în momentul când au fiert legumele, se adaugă și borșul. Se mai lasă pe foc 10 minute și se condimentează după gust.

4. Se toacă mărunt leușteanul și se toarnă în ploaie peste ciorba fierbinte.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație