Ciuperci umplute

Ciuperci cu parmezan pentru un prânz în familie

Ciupercile umplute sunt un fel de mâncare pe care nu îl refuză nici părinții, nici copiii. Și nici musafirii! Rețeta pe care vi-o recomandăm folosește ciuperci champignon, dar, dacă vă pricepți la ciuperci sălbatice, profitați că toamna este un anotimp darnic și folosiți și alte tipuri de ciuperci.

Ingrediente: 

  • 12 ciuperci mari, proaspete
  • 2 linguri de ceapă răzuită fin
  • 2 linguri de ardei verde tocat fin
  • 1 lingură de unt
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • piper după gust
  • 1/4 linguriță cimbru
  • o mână de crutoane
  • 1 praf de paprika
  • parmezan ras

Cum se fac? Spălați bine ciupercile și tăiați-le piciorușele, pe care nu le aruncați, ci le tocați fin și le amestecați cu ceapa, usturoiul ardeiul verde. Puneți acest amestec în tigaia în care în prealabil ați încins untul și amestecați ușor cu lingura de lemn, până se evaporă sucul lăsat de ciuperci. Acum adăugați condimentele și crutoanele. Luați de pe foc și umpleți fiecare pălărie de ciupercă cu această compoziție. Acum așezați ciupercile umplute într-o tavă, pe hârtie de copt și dați-le la cuptor pentru 10-15 minute, la 220 de grade C. În ultimele 2 minute presărați deasupra parmezanul ras. Sunt gata!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație