Degeţele crocante de peşte

Azi îţi arătăm cum să prepari peşte într-un mod atrăgător chiar şi pentru copilul tău.

Te invităm să încerci reţeta de degeţele crocante din peşte alb servite cu legume!

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 400 g de file de peste alb
  • 100 g  de faina alba
  • 2 oua
  • 200 g de pesmet alb
  • 1 lingura  de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de unt
  • 1 buchet de broccoli proaspat sau 200 g congelat
  • 1 buchet de conopida proaspata sau 200 g congelata
  • 3-4 morcovi tineri
  • 1 lingurita de sare

 

Mod de preparare:

Taiati fileurile de peste in suvite cu lungimea de 5-6 cm si grosimea de 2 cm. Amestecati faina cu putina sare si asezati-o pe un platou sau farfurie. Bateti ouale cu o lingura de apa si inca putina sare intr-un bol larg. Asezati pesmetul pe un platou sau farfurie.

Puneti o oala cu 3 L de apa  si restul de sare la fiert. Taiati conopida si broccoli in buchetele mici, iar morcovii taiati-i in bete ori felii de 1 cm grosime. Opariti conopida timp de 7-8 minute, apoi scoateti-o sub un jet de apa rece. In locul acesteia opariti broccoli timp de 5-6 minute, procedand apoi ca si cu conopida. Intr-un alt vas puneti morcovii cu 1,5 L de apa si putina sare la fiert, iar dupa 15 minute procedati ca si cu celelalte legume.

In timp ce opariti legumele, incingeti cuptorul la temperatura de 200-210°C.

Tavaliti fasiile de peste prin faina, apoi prin ou, iar apoi prin pesmet, acoperindu-le uniform peste tot. Stropiti o tava pentru cuptor cu putin ulei, apoi asezati fasiile de peste, stropindu-le si pe acestea cu putin ulei.

Introduceti tava in cuptor si coaceti degetelele de peste timp de 6-7 minute, pana acestea sunt rumene si patrunse bine.

Incalziti putin untul, apoi stropiti legumele cu acesta, servindu-le langa degetelele crocante de peste.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație