Mămăligă la cuptor cu bacon şi spanac

mamaliga-la-cuptor-cu-bacon-totul-despre-mame

Rețetă de mămăligă la cuptor cu bacon și spanac

Am pregătit o alternativă la mămăliga tradițională fiartă – mămăligă la cuptor cu bacon și spanac. Cu toate că durează puțin mai mult să preparați această rețetă, rezultatul final este unul mai hrănitor și mai gustos.

Ingrediente pentru mămăligă la cuptor cu bacon și spanac:

170 grame de bacon, feliat
1 ceapă mică, feliată
85 grame de spanac proaspăt, tocat
4 ouă mari, bătute
2 căni cu lapte
2 căni cu mălai
2/3 cană cu parmezan ras
1 linguriță cu sare
piper negru proaspăt măcinat
4 căni cu apă fierbinte

5 pași pentru a prepara mămăligă la cuptor cu bacon și spanac:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius și se unge cu puțin ulei un vas de copt. Se gătește baconul într-o tigaie adâncă, la foc mediu, până când începe să fie crocant pe margini, între 8 și 10 minute.

2. Se adaugă ceapa și se gătește încă 3-4 minute sau până când aceasta se înmoaie. Se amestecă și spanacul mărunțit și se mai lasă pe foc timp de aproximativ 30 de secunde, cât să se ofilească puțin spanacul. Se închide focul.

3. Se bat ouăle într-un castron mare, se adaugă laptele, mălaiul în ploaie și 1/3 cană cu parmezan ras. Se adaugă și amestecul de bacon și spanac fiert, împreună cu sarea și o cantitate generoasă de piper negru proaspăt măcinat. Se toarnă compoziția în vasul de copt pregătit.

4. Se adaugă și cănile cu apă fierbinte și se amestecă bine pentru a se combina. Se lasă la cuptor pentru 50-60 de minute. După 20 de minute la cuptor, se amestecă bine compoziția, pentru a vă asigura că mămăliga se coace uniform. Continuați gătirea până când mămăliga are un aspect ferm și auriu-maro, iar un cuțit introdus în ea iese curat.

5. Se presară 1/3 cană de parmezan ras pe partea de sus, în timp ce caserola cu mămăliga este încă fierbinte. Se poate servi cald sau rece.

Citește și:
Mămăligă fiartă în lapte (de la 1 an)
Cum să faci mămăliga perfectă
Bulzul casei
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație