Pentru că se apropie weekendul şi cu siguranţă veţi găsi un pic de timp pentru a găti ceva bun, vă tentăm cu o delicioasă Mancarică de ardei gras cu brânză telemea şi mărar!
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 400 g de brânză telemea de oaie puţin sărată
- 5-6 ardei sau gogoşari curăţaţi şi spălaţi
- 2 cepe mari curăţate
- Un morcov curăţat
- 3 căţei de usturoi curăţaţi
- O cutie de roşii cuburi în sos tomat
- 4 căţei de usturoi curăţaţi
- O lingură de frunze de marar tocate
- Un pahar de ulei de floarea soarelui
- 1 de linguriţă de cimbru verde, tocat
- 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeii fâşiuţe, tăiaţi ceapa solzi, radeţi morcovul, tăiaţi usturoiul feliuţe şi deschideţi cutia de roşii tocate.
Încingeţi o cratiţă cu ulei şi sotaţi timp de o oră, la foc domol, legumele tocate. Turnaţi roşiile tocate peste sote, adăugaţi cimbrul si sarea. Fierbeţi la foc domol până preparatul are consistenţa densă. Radeţi sau fărâmiţaţi telemeaua şi amestecaţi-o uşor în soteul de legume. Adăugaţi mararul tocat si putina sare dacă este necesar.
Puteţi servi preparatul cald, dar şi rece.