Muşchi de porc cu sos de prune

Iulia Mirică
muschi-de-porc-cu-sos-de-prune-totul-despre-mame

Deliciu culinar perfect pentru această perioadă – mușchi de porc cu sos de prune

Ingredientele pregătite pentru această rețetă ajung pentru 4 porții, deci este un preparat perfect pentru o cină intimă în familie. Puteți asorta cu ce tip de garnitură doriți acest mușchi de porc cu sos de prune, însă suntem sigure că cei dragi se vor linge la propriu pe degete de cât de bun va ieși. Veți avea nevoie de aproximativ 10 minute pentru preparare, iar în alte 25 minute va fi gata.

Ingrediente pentru mușchi de porc cu sos de prune:

1 cană cu vin roșu sec
2 lingurițe rase de ghimbir proaspăt ras
1/4 cană de făină sau amidon de porumb
sare
4 bucăți de mușchi de porc
1 portocală
1/4 cană de oțet de mere
1/3 cană cu miere
8 crenguțe de mentă proaspătă
2 prune mari, tăiate cubulețe
2 linguri de unt nesărat (opțional)
ulei de arahide, pentru prăjit

3 pași pentru a prepara mușchi de porc cu sos de prune:

1. Se amestecă o lingură de vin, ghimbirul proaspăt ras și 2 linguri de apă foarte rece într-un castron mare. Se adaugă și făina și 1 linguriță de sare și se amestecă bine, pentru a evita formarea de cocoloașe. Se adaugă mușchiul de porc, întorcându-se pe toate părțile. Se lasă la frigider în timp ce pregătiți sosul.

2. Se rade o portocală, folosing un curățător de legume. Se pune coaja într-o tigaie și se stoarce sucul din portocală. Se adaugă oțetul de mere, mierea și vinul rămas (3/4 cană) plus încă 3 linguri. Se adaugă și menta și se gătește la foc mediu-mare, până când obțineți o compoziție siropoasă, pentru aproximativ 10-15 minute. Se adaugă prunele și se fierbe compoziția până când se înmoaie fructele, pentru 4 minute. Se închide focul și se aruncă menta. Se adaugă și untul, dacă folosiți, și se condimentează cu sare.

3. Se încălzește uleiul de arahide într-o tigaie la foc mediu-mare. Se prăjește carnea de porc până devine aurie și crocantă, pentru aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Se transferă pe un șervet de hârtie, să se scurgă uleiul. Se condimentează cu sare și se servește cu sos de prune.

Citește și:
Salată de rucola cu vită
Pui la cuptor cu lămâie
Friptură de vită şi sparanghel

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa