Ostropel de pui cu piure de cartofi

TOTUL DESPRE MAME
ostropel de pui

La maturitate ne dorim deseori să fim din nou copii. Atunci aveam tot timpul din lume, nu eram apăsate de responsabilităţi şi ne bucurăm de protecţia familiei şi de dragostea părintească. Dar timpul nu poate fi dat înapoi iar amintirile nu prind viaţă aşa cum ne dorim noi.  Însă prind gust.

Prin intermediul retetelor lui Horia Vîrlan vremea copilăriei se apropie la distanţă de o furculiţa, iar amintirile se amestecă cu realitatea în fiecare îmbucătură.

Ingrediente pentru ostropel de pui:

  • 2 pulpe tăiate bucăţi
  • 1 lob de piept tăiat bucăţi
  • ½  ceapă mică, tocată mărunt
  • 6-7 caţei de usturoi tăiaţi in feliuţe subţiri
  • 1 morcov mic curăţat şi tăiat felii subţiri
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 1 şi ½ cană de suc de roşii
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 1 fir de cimbru
  • 1 linguriţă de zahăr tos
  • 1 lingurită de sare
  • ½ linguriţă de piper negru măcinat

Încercați și rețeta: Ciorbă de perişoare a la grec

Încercați și rețeta: Pui cu sos de usturoi şi mămăliguţă

Mod de preparare:

Încingeţi uleiul într-o cratiţă şi rumeniţi bucăţile de pulpe de pui la foc iute, având grijă să amestecaţi mereu pentru a nu se prinde, iar dupa ce acestea s-au rumenit frumos adaugati bucatile de piept, continuand la foc mediu.

Când puiul este gata, scoateţi-l pe o farfurie la cald, iar in locul acestuia puneţi ceapa şi morcovul taiate, reducând imediat focul, la o putere mai mica. Înăbuşiţi legumele timp de 3-4 minute, apoi readăugaţi bucăţile de pui, paharul de vin, sucul, pasta de roşii, cimbrul şi zahărul.

Fierbeţi acest ostropel de pui, la foc domol, timp de 35-40 de minute, apoi adăugaţi sarea, piperul măcinat şi usturoiul, continuând încă 15 minute.

După ce este gata, serviţi ostropelul presărat cu pătrunjel tocat şi piure de cartofi alături.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa