Ouă umplute

Cele mai gustoase ouă umplute

Cei născuți în anii ’80 își amintesc că nu exista petrecere, aniversare sau onomastică fără celebrele ouă umplute care făceau deliciul gazdelor și al musafirilor. Ce-ar fi să le reinventăm și să le introducem în circuitul meselor în familie sau între prieteni? Mmm!

 

Ingrediente:

  • 5 ouă fierte tari
  • 1/2 piept de pui fiert
  • 50 g cașcaval
  • 1/2 morcov fiert
  • 1 castravete murat
  • 2 linguri smântână
  • 1/2 gălbenuș de ou crud
  • 1/2 lingură de muștar
  • 50 ml ulei
  • zeama de la două felii de lămâie
  • sare și piper
  • pătrunjel, opțional

Cum se fac? Fierbeți ouăle în jur de 10 minute, cât să fie tari. Curățați-le de coajă, tăiați-le în jumătate și scoateți gălbenușul pe care îl puneți separat, într-un bol. După ce s-a fiert și pieptul de pui alături de morcov, tocați-l ca pentru salată boeuf, radeți cașcavalul și tocați și morcovul, castravetele murat și jumătatea de gogoșar murat. Într-un alt bol, amestecați gălbenușul crud, uleiul, smântâna și zeama de lămâie. Potriviți cu sare și piper. Peste gălbenușurile fierte adăugați această maioneză, apoi amestecul cu piept de pui, morcov fiert, cașcaval, castravete murat și gogoșar și frecați bine cu lingura de lemn până când obțineți o compoziție omogenă. Gustați și, dacă simțiți nevoia, mai adăugați sare, piper și eventual pătrunjel. Cu acest amestec umpleți jumătățile de ou pregătite și faceți-vă câteva poze alb-negru cu platoul în brațe, în amintirea vremurilor de demult.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație