Paella cu fructe de mare

Rețetă mediteraneană de paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare esre o rețetă realizată cu o varietate de pești și crustacee, fiecare adăugând propria aromă și textură. Includeți întotdeauna creveți, midii sau scoici și un pește alb, cum ar fi halibutul sau bibanul. Paella cu fructe de mare are un aport excelent de acizi grași Omega 3, iar adulții pot servi o porție din acest preparat alături de un vin alb sec.

Ingrediente pentru paella cu fructe de mare:

20-24 creveți
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată mărunt
500 grame de orez pentru paella
4 căței de usturoi tăiați felii
2 lingurițe de paprika
1 linguriță de piper cayenne (opțional)
1 vârf de cuțit de șofran
200 grame de roșii tocate
500 grame de midii curățate
100 grame de mazăre
100 grame de fasole boabe
1/2 legătură de pătrunjel
500 grame de felurite tipuri de pește

pentru sos:

1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă tocată
200 grame de roșii
6 căței de usturoi tocați
1 stea de anason

5 pași pentru a prepara paella cu fructe de mare:

1. Preferabil este să cumparați creveții decorticați, pentru a economisi puțin timp.

2. Pentru a face sosul, se încălzește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu-mare și se adaugă ceapa, roșiile, usturoiul și creveții decorticați. Se gătește pentru 3-4 minute, apoi se toarnă 2 litri de apă și se adaugă anasonul stelat. Se aduce la punctul de fierbere, după care se fierbe compoziția timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească ușor, se scot creveții, iar sosul se pasează cu ajutorul unui blender și se strecoară printr-o sită fină.

3. Se încinge uleiul într-o tigaie și se lasă varietățile de pește pe fiecare parte, pentru câteva minute, după care se scoate și se lasă deoparte. Se schimbă uleiul și se călește și ceapa pentru 4-5 minute.

4. Se adaugă și orezul, se gătește pentru 30 de secunde, după care se adaugă usturoiul, paprika, piperul cayenne (dacă folosiți) și șofranul și se mai lasă încă 30 de secunde. Se adaugă roșiile și 1,5 litri din sosul făcut. Se aduce la fierbere, se dă focul la mic și se fierbe pentru aproximativ 10 minute (orezul trebuie să fie al dente). Se adaugă în tigaie peștele, creveții, midiile, mazărea și boabele de fasole.

5. Se acoperă tigaia cu un capac și se fierbe la foc mic pentru încă 10-15 minute, până când se deschid midiile, iar creveții sunt fierți. Se pune pătrunjelul în ploaie peste porții înainte de servire.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație