Plăcintă cu carne de vită

placinta-cu-carne-de-vita-totul-despre-mame

Rețetă gustoasă de plăcintă cu carne de vită

Rețeta aceasta de plăcintă cu carne de vită reprezintă un preparat savuros, care poate înlocui cu ușurință una dintre mesele zilei.

Durează ceva mai mult timp până când este gata preparatul, însă eforturile vă vor fi răsplătite de laudele celor care vor degusta plăcinta. Garantat!

Ingrediente pentru plăcintă cu carne de vită:

pentru umplutură:

10 grame de hribi
2 linguri de ulei vegetal
1 kilogram de mușchi de vită tăiat cubulețe
2 cepe mari tocate
4 morcovi mari tăiați mărunt
2 lingurițe de zahăr pudră
4 linguri de făină
300 mililitri de bere brună
400 mililitri de apă fierbinte
1 buchețel de cimbru, frunze de dafin și pătrunjel
200 grame de felii de bacon
200 grame de ciuperci Shiitake înjumătățite

pentru aluat:

650 grame de făină
250 grame de unt
1 gălbenuș de ou

6 pași pentru a prepara plăcintă cu carne de vită:

1. Ciupercile porcini se acoperă cu apă clocotită pentru 20 de minute, după care se scurg bine și se păstrează apa. Cuptorul se încălzește la 160°C / 140°C pe ventilație / treapta 3 pe gaz. Se încălzește într-o tigaie jumătate din compoziția de ulei și se pune carnea de vită, până când își schimbă culoarea, după care se pune deoparte.

2. Se adaugă ceapa și morcovii în tigaie, se mai adaugă puțin ulei și se lasă pentru 5 minute sau până când încep să-și schimbe culoarea. Se adaugă și ciupercile scurse, se lasă 1 minut, după care se împrăștie făina și zahărul, amestecând până când făina devine maronie.

3. Se readaugă carnea de vită și se amestecă toate ingredientele. Se toarnă berea neagră, apa fierbinte și apa în care au fiert ciupercile. Se asezonează compoziția, adăugându-se toate ierburile aromate tocate mărunt și se aduce la punctul de fierbere. Se acoperă tigaia cu un capac și se pune în cuptor pentru aproximativ 2 ore sau până când carnea este fragedă.

4. Între timp, se încălzește puțin ulei într-o altă tigaie și se adaugă baconul pentru 3 minute, până când se rumenește. Dați focul mai tare, adăugați celelalte ciuperci folosite și se mai lasă încă 4 minute. Se dă la o parte de pe foc, iar când compoziția din cuptor este gata, se amestecă baconul și ciupercile cu ea. Se lasă această tocană la răcit.

5. Preferabil, foietajul se pregătește cu 2 zile înainte de a face plăcinta. Într-un bol, se adaugă făina, untul și un vârf de cuțit de sare, amestecând bine. Se adaugă și 200 mililitri de apă rece, pentru a face un aluat moale. Se frământă aluatul, după care se învelește într-o folie de plastic și se lasă în frigider pentru cel puțin 1 oră.

6. Se încălzește cuptorul la 220°C / 200°C pe ventilație / treapta 7 pe gaz și se pregătește o tavă de plăcintă. Se unge cu unt și făină. Se taie o treime din aluat și se dă la o parte. Se întinde restul aluatului cu un sucitor și se pune în tavă, lăsând marginile puțin ridicate. Se adaugă compoziția cu carne de vită, în ce cantitate doriți. Peste, se adaugă fâșia de aluat rămasă, întinsă înainte. Se unge deasupra cu gălbenușul de ou. Se fac câteva fante în centrul plăcintei, după care se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se lasă 10 minute la răcit, după care puteți servi.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație