Pui cu sos de brânză

Pui delicios cu sos fierbinte

 

Zilele reci de iarnă cer cât mai multe feluri de mâncare fierbinți și aromate. Iar acest pui cu sos de brânză servit obligatoriu fierbinte, cu aromă de vin alb și de cimbru, este tot ce ne-am putea dori într-o zi în care ne uităm cu nostalgie la pozele din vacanța de vară și cu îngrijorare la prognoza meteo: oare astăzi va ninge?

Ingrediente:

  • 500 de grame de piept de pui
  • 200 de ml de smântână pentru gătit
  • 150 de ml lapte
  • 50-100 de grame de brânză tip Emmentaler
  • 1 ceapă
  • 50 de ml de vin alb sec
  • 1 fir de cimbru
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru

 

Cum se face? Începeți prin a tăia ceapa peștișori și puiul cubulețe. Puneți într-o pungă făina, sarea și piperul, adăugați și bucățile de pui și amestecați bine bine, până când toate bucățile de pui sunt învelite în făină. Puneți o lingură de ulei la încins în tigaie și prăjiți puiul. Scoateți puiul, adăugați încă o lingură de ulei și puneți ceapa la călit până când se înmoaie. Adăugați și vinul și lăsați la fiert cam zece minute. Acum adăugați cimbrul mărunțit, laptele și bucățile de pui și fierbeți la foc mic timp de 15 minute. Verificați ca sosul să nu scadă prea tare. Adăugați jumătate din brânza Emmentaler și amestecați bine, după care adăugați și restul și amestecați până când se topește toată brânza. Puneți masa încă dinainte de a vă apuca de gătit, pentru că acest pui delicios trebuie savurat imediat ce e gata, când sosul de brânză e încă fierbinte.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație