Pui cu sos de usturoi şi mămăliguţă

pui-cu-sos-de-usturoi-si-mamaliguta-totul-despre-mame

Rețetă perfectă pentru prânz – pui cu sos de usturoi și mămăliguță

Mămicile care vor să pregătească o rețetă puțin mai sofisticată pentru prânz pot încerca un pui cu sos de usturoi și mămăliguță. Nu aveți nevoie de foarte mult timp pentru a prepara această rețetă, iar rezultatul final este delicios. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgeți!

Ingrediente pentru pui cu sos de usturoi și mămăliguță:

pentru pui:
1 lingură de unt
1 lingură de ulei vegetal
4 piepturi de pui
1 linguriță de oregano uscat
1 linguriță de busuioc uscat
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

pentru sos:
3 căței de usturoi
1 lingură de făină
1 cană cu smântână
1/2 cană cu supă de pui
1/2 cană cu parmezan proaspăt ras
50 grame de cremă de brânză

pentru mămăligă:
1 cană cu mălai
2 1/2 căni cu apă

5 pași pentru a prepara pui cu sos de usturoi și mămăliguță:

1. Se încălzește un grătar la foc mediu către ridicat și se unge ușor cu puțin ulei. Pieptul de pui se spală, se curăță de pielițe, se taie în bucăți mai subțiri și se asezonează cu oregano, busuioc, sare și piper negru proaspăt măcinat.

2. Se gătește pieptul de pui pe grătar până când nu mai este roz și nu mai curge zeamă din el, în principiu 5-6 minute pe fiecare parte.

3. Se topește untul într-o tigaie, alături de uleiul vegetal, la foc mediu. Se curăță și se zdrobește usturoiul, adăugându-se în mixul de unt, pentru aproximativ 2 minute. Se amestecă făina prin amestecul de unt, lăsându-se pentru aproximativ 1 minut, în timp ce amestecați constant cu o lingură de lemn. Se adaugă și smântâna și zeama de la supa de pui. Se mai lasă pe foc pentru aproximativ 3-5 minute, până când începe să se îngroașe amestecul.

4. Se adaugă parmezanul și crema de brânză peste amestecul cu usturoi. Se lasă pe foc până când se topește brânza în sos, pentru aproximativ 5 minute. Pieptul de pui se pune pe o farfurie și se adaugă sosul de usturoi peste el.

5. Mămăliga se prepară prin adăugarea apei într-o oală cu puțină sare. Când dă apa în clocot, începe să se adauge mălaiul în ploaie, ușor, amestecând constant, pentru a evita formarea de cocoloașe.

Citește și:
Cum să faci mămăliga perfectă
Când îi dăm bebeluşului mămăligă?
Mămăligă fiartă în lapte (de la 1 an)
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație