Ragu de ciuperci

ragu-de-ciuperci-totul-despre-mame

Rețetă de ragu de ciuperci cu paste

În afară de rețetele tradiționale italienești pe care le știați când vine vorba de paste, puteți încerca de fiecare dată noi combinații. Această rețetă de sos ragu de ciuperci merge perfect în combinație cu pastele și cu parmezan ras pe deasupra. Cu toate că durează mai mult timp, nu veți regreta timpul petrecut în bucătărie.

Ingrediente pentru ragu de ciuperci:

50 grame de hribi uscați
1 ceapă mare roșie tocată
4 morcovi medii
4 țeline medii
450 grame de mix de ciuperci
6 linguri de unt nesărat
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
4 căni de roșii zdrobite
1 crenguță de busuioc proaspăt, tocat
1 crenguță de maghirat proaspăt, tocat
1 crenguță de rozmarin proaspăt, tocat
1 crenguță de cimbru proaspăt, tocat
450 grame de paste
1 cană de parmezan proaspăt ras
frunze de pătrunjel proaspăt tocate

7 pași pentru a prepara ragu de ciuperci:

1. Ciupercile porcini se pun într-un bol de adâncime mică, doar cu suficientă apă caldă pentru a le acoperi. Se lasă în apă pentru 30 de minute.

2. Ceapa se curăță și se toacă mărunt, eventual puteți folosi chiar și un procesor de alimente. Transferați într-un castron mic și puneți deoparte. Morcovii și țelina se curăță și se dau prin răzătoare sau se introduc tot în procesorul de alimente. Se transferă într-un bol, separat de ceapă.

3. Mixul de ciuperci se spală bine, se curăță și se pasează cu ajutorul unui blender. Untul se pune într-o oală mare, la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa, 2 lingurițe de sare și 1/2 linguriță de piper. Se amestecă, până când ceapa începe să devină maronie, pentru aproximativ 7 minute. Se adaugă morcovii și țelina și se amestecă bine pentru a se combina ingredientele. Se lasă pe foc pentru aproximativ 20-25 minute sau până când amestecul se rumenește, amestecând ocazional.

4. Ciupercile porcini se scurg de apă și se toacă mărunt. Se adaugă în oală, împreună cu mixul de ciuperci. Se lasă pe foc pentru aproximativ 10 minute sau până când lichidul se evaporă, iar ciupercile sunt rumenite, amestecând ocazional.

5. Se adaugă roșiile zdrobite, amestecând ocazional, și se mai lasă pentru 6 minute sau până când lichidul începe să se reducă. Se adaugă busuiocul, maghiranul, rozmarinul, cimbrul într-o bucată de tifon, care se leagă la capăt cu sfoară de bucătărie și se adaugă în oală. Se aduce la fierbere și se reduce focul la mediu-scăzut, lăsând să fiarbă aproximativ o oră.

6. Se adaugă 1 cană cu apă și se continuă fierberea timp de încă 1 1/2 ore, amestecând ocazional.

7. Între timp, se pune apă cu sare la fiert. Se adaugă pastele și se gătesc conform indicațiilor de pe pachet, până devin al dente. Se scurg, se adaugă sosul ragu de ciuperci și se amestecă. Se presară parmezan proaspăt ras și câteva frunze de pătrunjel tocat.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație