File de curcan cu sote

Ştim că atunci când spui „File de curcan cu sote de mazăre şi morcovi” sună complicat şi greu de preparat.

Nimic mai greşit! Azi îţi demonstrăm cât de simplu este să prepari acest fel de mâncare!

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 250 g de file piept de curcan
  • 2 fire de ceapă verde, tăiate în 3 bucăţi
  • 2 fire de usturoi verde, tăiate în 3 bucăţi
  • O lingură de sos de soia
  • 2 linguri de unt
  • 100 g de mazăre congelată
  • 2-3 morcovi tineri, tăiaţi în felii de 0,5 cm grosime
  • ¼ linguriţă de piper negru, proaspăt măcinat
  • Câteva picături de Pic de sare

Mod de preparare:
Încingeţi o tigaie antiaderentă şi frigeti, la foc mare, bucata de file de curcan, atât cât să se rumenească, apoi aşezaţi-o pe o foaie pergamentată de copt, adăugând  ½ de lingură de unt, sosul de soia, ceapa, usturoiul verde şi piperul măcinat.

Încingeţi cuptorul la temperatură de 180°C  şi coaceţi papiota cu fileul de curcan timp de 25-28 de minute, apoi scoateţi fileul tăindu-l felii subţiri.

În timp ce papiotă cu fileul de curcan se află în cuptor, încălziţi restul de unt într-o crăticioară şi sotati uşor feliile de morcov, apoi adăugaţi mazărea decongelată, continuând să fierbeţi soteul, la temperatură joasă, până legumele sunt moi şi fragede. La final adăugaţi Pic de sare, o sare marină lichidă cu conţinut scăzut de sodiu, recomandată pentru o dietă echilibrată.

Serviţi legumele împreună cu feliile de file de curcan, bineînţeles cu adaos de pic de sare, dacă mai doriţi.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație