Ratatouille Suav

Cum sună: Ratatouille suav cu busuioc proaspăt? Aşa-i că-ţi lasă gura apă şi nările parcă ţi-s inundate de miresmele legumelor proaspete? Te invităm să testezi reţeta şi să ne spui cum ţi-a reuşit!

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 vinete medii tăiate, cu tot cu coajă, în cuburi cu latura de 3 cm
  • 2 dovlecei medii tăiaţi, cu tot cu coajă, în cuburi cu latura de 3 cm
  • 3 ardei graşi ( de preferat 3 culori diferite) tăiaţi în pătrate cu latura de 3 cm
  • 7-8 roşii cherry
  • 2 morcovi tineri mici, tăiaţi în felii de 0.5 cm grosime
  • 3-4 căţei de usturoi tăiaţi în feliuţe subţiri
  • 10-12 frunze de busuioc proaspăt tăiate fâşii
  • ½ legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • ½ pahar de ulei de măsline extravirgin
  • Câteva picături de Pic de sare
  • Un vârf de cuţit de piper negru, proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Aşezaţi cuburile de vinete şi de dovlecei, bucăţile de ardei şi de morcovi, apoi roşiile cherry într-o tavă. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu, încingeţi cuptorul la temperatură de 180°C şi introduceţi tava în cuptor.

Amestecaţi  uleiul cu verdeţurile tocate, cu feliuţele de usturoi şi cu piperul măcinat, iar după 38-40 de minute după ce aţi introdus tava în cuptor, eliminaţi folia de aluminiu şi turnaţi mixtura de ulei peste legume, amestecând bine.

Picurati Pic de sare, o sare marină lichidă cu conţinut scăzut de sodiu, recomandată pentru o dietă echilibrată, şi apoi serviţi acest delicious preparat cu pâine proaspătă.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație