Reţete tradiţionale româneşti: ardei umpluţi cu pui

Cum facem ardei umpluți cu pui?

Printre rețetele tradiționale românești care se transmit din generație în generație se numără și cea de ardei umpluți cu carne. Aceasta este varianta mai dietetică a ardeilor umpluți cu carne, perfectă și pentru cei mici.

Ingrediente pentru ardei umpluți cu pui:

500 grame de piept de pui
9-10 ardei grași
100 grame de orez
1 ou
1 morcov mic
1/2 ceapă
1/4 linguriță de boia dulce
1/2 lingură de făină
100 mililitri de bulion
1-2 frunze de dafin
1/2 legătură de mărar proaspăt
sare
piper negru proaspăt măcinat
ulei

6 pași pentru a prepara ardei umpluți cu pui:

1. Carnea de pui se spală, se scurge bine, se taie și se dă prin mașina de tocat carne. Ardeii se spală, se scot codițele și semințele.

2. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță, se spală și se dă pe răzătoare. Orezul se clătește bine sub un jet de apă rece și se scurge.

3. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei și se adaugă ceapa și morcovul, pentru a le căli. În timpul procesului de călire se adaugă și boiaua de ardei și orezul. Se amestecă bine, după care se adaugă peste puiul tocat. Puteți folosi și varianta în care nu căliți ceapa și morcovul, pentru un plus de sănătate.

4. Se adaugă în această compoziție oul, jumătate de linguriță de sare și de piper negru proaspăt măcinat. Se amestecă compoziția cu o lingură de lemn sau cu mâna. Umplem ardeii, însă aveți grijă că în timpul preparării compoziția își va mări volumul.

5. Într-o oală mare, ai cărei pereți se ung cu puțin ulei, se adaugă ardeii umpluți. Se adaugă apă, cât să completeze, se pune capacul și se lasă la fiert, la foc mic, pentru aproximativ o oră. Se scurge zeama și se dă deoparte

6. Opțional, puteți prepara sos, punând 1-2 linguri de ulei într-o cratiță și jumătate de lingură de făină. Se amestecă bine, se adaugă bulionul, frunzele de dafin, sare și puțin zahăr. Se adaugă și zeama de la ardei, mărarul tocat mărunt, se amestecă și se toarnă sosul peste ardei. Se mai lasă 5-10 minute la fiert, tot la foc mic, după care puteți servi.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație