Reţete tradiţionale româneşti: ardei umpluţi de post

Rețetă de ardei umpluți de post

V-am pregătit alternativa fără carne a unui preparat tradițional românesc – ardei umpluți de post. Chiar dacă nu veți beneficia de proteinele oferite de carne, veți avea parte de alte substanțe nutritive și gusturi aromate. Iată cât de ușoară este această rețetă, garantând un mix de arome și sănătate!

Ingrediente pentru ardei umpluți de post:

5 ardei grași pentru umplut
1 ardei gras pentru compoziție
1 cană cu orez
1-2 cepe
1 roșie
1/2 legătură de mărar
1 morcov
1 lingură de bulion
1 lingură de ulei
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara ardei umpluți de post:

1. Se spală ardeii sub un jet de apă rece, se taie cotoarele, se scot și se scutură de semințe. Între timp, cât îi lăsăm puțin la uscat, se pune puțin ulei într-o tigaie și se lasă ceapa curățată și tocată mărunt în prealabil la călit.

2. Morcovul se curăță, se spală și se dă pe răzătoare, iar ardeiul gras pentru compoziție se taie cubulețe. Se adaugă și acestea la călit, alături de ceapă. Roșia se spală, se taie cubulețet și se adaugă la compoziție, precum și orezul spălat bine în prealabil și scurs, împreună cu puțină apă.

3. Se lasă pe foc până în momentul în care începe să scadă zeama, după care se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Mărarul se spală și se toacă mărunt. Se adaugă în compoziția din tigaie și se amestecă bine.

4. După ce scade compoziția pentru ardeii umpluți, se umplu ardeii grași cu aceasta, li se pun capacele la loc și se așază ordonat într-o oală, adăugând apă cât să-i acopere. Se lasă la foc potrivit, iar când orezul este aproape fiert, puteți adăuga bulionul, lăsând să scadă sosul. Puteți să-i serviți cu mămăliguță și cu smântână, pentru un gust autentic românesc, iar cei mici le vor savura cu siguranță.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație