Salată de conopidă

salata-de-conopida-totul-despre-mame

Rețetă de pe malurile Mediteranei – salată de conopidă

V-am pregătit o rețetă italienească de salată de conopidă, pentru care aveți nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a o prepara. Ingredientele prezentate mai jos ajung pentru 6 porții, care vor fi gata cam în 35 de minute.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru un prânz absolut delicios și nutritiv!

Ingrediente pentru salată de conopidă:

1 conopidă mare (1,3 kilograme)
1/4 cană cu ulei de măsline
2 căței de usturoi tocați mărunt
1/4 cană cu frunze de pătrunjel verde tocat
16 măsline fără sâmburi, tocate
3 linguri de capere
1 1/2 lingură de suc proaspăt de lămâie
1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

7 pași pentru a prepara salată de conopidă:

1. Se poziționează un grilaj în centrul cuptorului se preîncălzește cuptorul la 218 grade Celsius. Se pune o foaie de copt într-o tavă de cuptor. Se scot frunzele verzi ale conopidei și se taie partea inferioară a tijei acesteia.

2. Se taie conopida în sferturi. Se feliază fiecare sfert în 6-8 bucăți, deoarece suprafețele plane se caramelizează cel mai bine, iar caramelizarea este cheia gustului foarte bun al conopidei la cuptor. Se clătesc toate buchețelele de conopidă sub un jet de apă rece și se strecoară și usucă bine de apă.

3. Se pun buchețelele de conopidă într-un castron mare și se stropesc cu 1 lingură de ulei de măsline. Se adaugă usturoiul tocat în castron și se amestecă toată compoziția.

4. Se pun buchețelele de conopidă pe foaia de copt, într-un singur strat și se presară cu puțin piper. Se pune tava în cuptorul preîncălzit și se lasă pentru 10 minute. În timp ce se prăjește conopida, se toacă pătrunjelul și se stoarce lămâia.

5. Cu ajutorul unui clește, se întorc feliile de conopidă, asigurându-vă că suprafețele plane sunt presate direct pe foaia de copt. Acest lucru va spori procesul de caramelizare. Se dă iar conopida la cuptor, lăsându-se 10-20 minute. Când va fi gata, veți putea să o străpungeți ușor cu o furculiță. Se scoate conopida din cuptor și se întinde pe o farfurie mare și se lasă la răcit.

6. Se pune conopida într-un castron de salată, împreună cu 3 linguri de ulei de măsline, pătrunjel verde tocat, măsline tocate, capere, zeamă de lămâie și fulgi de ardei roșu. Fulgii de ardei roșii sunt foarte picanți și se adaugă cu grijă.

7. Se amestecă ușor toate ingredientele până se combină. Se condimentează cu sare și piper, după gust. Puteți adăuga, de asemenea, mai mult ulei de măsline, dacă doriți. Salata se servește la temperatura camerei. Italienilor le place să servească această salată cu pâine proaspătă coaptă și cantități mari de ulei de măsline.

Citește și:
Salată de năut cu avocado
Vinete în aluat de clătite
Tabbouleh: salată libaneză cu pătrunjel
Rețetă de chec aperitiv
Aperitiv rapid: frigărui caprese cu sos pesto
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație