Sarmale de post

Rețetă fără carne – sarmale de post

Această rețetă de sarmale de post este ușor de preparat, însă necesită mai mult timp până este gata. Fiind fără carne, este perfectă fie în perioada postului, fie pentru persoanele vegetariene. Iată cum puteți face preparatul perfect pentru un prânz în perioada postului!

Ingrediente pentru sarmale de post:

1 cană cu orez
400 grame de ciuperci
2 cepe
2 morcovi
1 varză murată
2 linguri de ulei
boia
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de pastă de tomate
mărar proaspăt
cimbru

4 pași pentru a prepara sarmale de post:

1. Orezul se spală și se lasă puțin la înmuiat. Între timp, morcovul, ciupercile și ceapa se curăță. Morcovul se dă pe răzătoare, iar ceapa și ciupercile se toacă mărunt.

2. Într-o tigaie, se adaugă puțin ulei și se călesc ceapa și morcovul. După ce s-au călit acestea, adăugăm orezul scurs în prealabil și ciupercile. Adăugați și puțină apă, care oricum se va evapora. Lăsăm compoziția încă 5 minute la călit, după care adăugăm și pasta de tomate.

3. Se asezonează cu sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, cimbru, boia dulce și iute, mărar proaspăt tocat. Se spală foile de varză și se umplu cu amestecul cu orez, se rulează și se închid capetele.

4. Într-o oală încăpătoare, se pun câteva foi de varză murată pe baza inferioară, 1-2 crenguțe de cimbru și se așază sarmalele de post ordonat, iar deasupra se mai adaugă câteva foi de varză. Se adaugă apă fierbinte cât să acopere toată compoziția, se acoperă cu un capac și se lasă pe aragaz, la foc mic, aproximativ o oră, după care încă 50 de minute la cuptor sau până când foile de varză de deasupra devin aurii, iar sarmalele sunt gătite complet, la temperatura de 220°C. Se servesc cu mămăliguță, așa că puteți profita de timpul liber în care sarmalele sunt la cuptor, pentru a prepara garnitura perfectă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație