Sărmăluţe în foi de viţă

Rețetă de sărmăluțe în foi de viță:

Din când în când, ni se face dor de gustul preparatelor tradiționale românești, ale căror rețete au fost transmise din generație în generație. V-am pregătit o rețetă de sărmăluțe în foi de viță, care va fi îndrăgită de toată familia.

Ingrediente pentru sărmăluțe în foi de viță:

500 grame de carne tocată de vită
1/2 ceapă tocată mărunt
70 grame de orez
foi de viță
1-2 linguri de pastă de tomate
1 ou
câteva linguri de ulei
2 crenguțe de cimbru proaspăt
piper negru proaspăt măcinat
cimbru uscat
sare de mare
boia dulce

5 pași pentru a prepara sărmăluțe în foi de viță:

1. Se pune puțin ulei într-o tigaie și se pune ceapa tocată mărunt la călit. Se adaugă puțină sare și se amestecă, până când ceapa devine translucidă. Peste acestea se adaugă și orezul spălat în prealabil și se amestecă.

2. Adăugăm o lingură de pastă de tomate și amestecăm până când devine o compoziție omogenă. Se adaugă apă caldă, cât să acopere orezul. Se lasă pe foc până când orezul este aproape făcut, iar ceapa este moale. Se lasă la răcit.

3. Carnea se pune într-un bol, peste care se adaugă orezul cu ceapa, oul, boiaua, 1 linguriță de cimbru uscat, piper negru proaspăt măcinat, puțină sare și se amestecă până când se integrează toate ingredientele în compoziție.

4. Se tapetează o tavă pentru cuptor cu frunze de viță. Se taie codițele de la frunzele de viță. Se întinde o foaie pe un tocător, se adaugă compoziția de carne, se rulează și se îndoaie capetele. Repetați procesul până când se termină ingredientele.

5. Se așază sarmalele ordonat în tavă și se pun câteva frunze de dafin peste, crenguțele de cimbru proaspăt. Pasta de tomate rămasă se amestecă împreună cu apă caldă sau puteți folosi sos de roșii în locul acesteia. Amestecul se toarnă peste sarmale și se acoperă cu frunze de viță. Se dă la cuptor pentru 1 1/2 – 2 ore, la foc mediu. Se servesc cu mămăliguță și smântână.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație