Supă cremă de conopidă

supa-crema-de-conopida-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă de supă cremă de conopidă cu ciuperci

O supă cremă de conopidă este absolut delicioasă combinată cu niște ciuperci sălbatice comestibile. Este ușor de gătit, durează aproximativ o oră și jumătate, iar ingredientele pregătite ajung pentru 8 porții. Iată ce pași trebuie să urmați pentru un prânz aromat și hrănitor!

Ingrediente pentru supă cremă de conopidă:

1 conopidă mare (tulpinile aruncate, buchețelele tocate)
1 cartof mare, curățat și tocat în bucăți mare
1 ceapă medie, tocată mărunt
25 grame de unt
4 linguri de ulei de măsline
1,2 litri de zeama de la supă de pui sau de legume
600 grame de lapte
142 mililitri de smântână
250 grame de ciuperci sălbatice comestibile
1-2 linguri de arpagic tocat fin

5 pași pentru a prepara supă cremă de conopidă:

1. Se pun buchețelele de conopidă, cartoful și ceapa într-o cratiță mare, alături de unt și jumătate din cantitatea de ulei. Se încălzește ușor conținutul, până când încep ingredientele să sfârâie, după care se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute, amestecând ocazional. Legumele ar trebui să se înmoaie, nu să își schimbe culoarea.

2. Se toarnă zeama de supă sau apă și se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se toarnă laptele și se revine ușor la fierbere. În acest fel, nu se va forma drojdie din lapte. Se condimentează după gustul fiecăruia și se mai fierbe, timp de 10-15 minute sau până când legumele sunt moi. Se toarnă jumătate din cantitatea de smântână.

3. Se amestecă totul într-un procesor de alimente sau blender, pe rând. Pentru o textură mai cremoasă, se trece piureul printr-o sită cu ajutorul unui polonic. Se adaugă restul de smântână. Pentru a servi, se spală bine ciupercile în apă rece, după care se scurg bine și se usucă.

4. Se taie tulpinile ciupercilor, se toacă și se feliază ciupercile. Se încălzește uleiul rămas într-o tigaie și se prăjesc puțin ciupercile, până când se rumenesc frumos, asezonându-le cu sare și piper negru proaspăt măcinat, pe măsură ce se gătesc.

5. Se reîncălzește supa, până este foarte fierbinte. Gustați-o și mai adăugați condimente, dacă este nevoie. Se așază ciupercile în centru și se presară puțin arpagic proaspăt mărunțit.

Citește și:
Supă cremă de morcovi cu chimen
Ciorbă de sfeclă roşie
Ciorbă cu piept de curcan şi cartofi
Supă cremă de cartofi şi gulii
Supă cremă de linte – un prânz delicios
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație