Supă cremă de linte – un prânz delicios

Rețetă aromată pentru prânz – supă cremă de linte

Sfatul nostru este să încercați să includeți lintea în meniul familiei cât mai des posibil, fie că e linte galbenă, roșie sau verde. Pentru o supă cremă de linte, alegerea perfectă este lintea roșie, deoarece tinde să fiarbă mai ușor și, odată pasată, să fie mai cremoasă.

Ingrediente pentru supă cremă de linte:

1 cană cu linte roșie
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă
1 morcov
1 ardei roșu
3 căței de usturoi
1 rădăcină de pătrunjel
1/4 țelină
4 căni cu apă / supă de legume
1/2 linguriță de semințe de chimen
1/4 linguriță de boia de ardei
1 roșie
1 frunză de dafin
1/4 ceașcă de busuioc proaspăt
piper negru proaspăt măcinat
sare de mare
1 lămâie

5 pași pentru a prepara supă cremă de linte:

1. Se spală morcovii, ardeiul roșu și roșia, iar ceapa, morcovii, usturioul, rădăcina de pătrunjel și cea de țelină se curăță. Se toacă mărunt ceapa și roșia, cățeii de usturoi se taie felii subțiri, iar morcovii, ardeiul, rădăcina de pătrunjel și țelina se taie cuburi. Busuiocul proaspăt se toacă mărunt.

2. Într-o oală, se pune uleiul de măsline, la foc mediu-scăzut. Se adaugă ceapa, usturoiul, morcovul, țelina, ardeiul roșu și se gătesc timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă boiaua de ardei, chimenul, roșiile, lintea și se amestecă.

3. Apoi adăugăm apa sau supa de legume și se aduce la fierbere întreaga compoziție. Se reduce focul, se adaugă busuiocul și frunza de dafin, se acoperă și se fierbe până când lintea se frăgezește.

4. Se pasează legumele cu ajutorul unui blender până se omogenizează și se strecoară printr-o sită. Mai adăugați apă dacă vreți o consistență mai lichidă și mai puneți puțin pe foc.

5. Se condimentează cu sare și piper și se servește cu lămâie proaspăt stoarsă și câteva felii de pâine prăjită.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație