Supa cremă de ţelină: o reţetă aromată şi gustoasă creată de Jamie Oliver

supa cremă de ţelină farfurie
Alege supa cremă de ţelină făcută după o rețetă a lui Jamie Oliver, care te va surprinde în mod plăcut şi îţi va oferi o masă de prânz sau o cină lejeră!

Alege supa cremă de ţelină făcută după o rețetă a lui Jamie Oliver, care te va surprinde în mod plăcut şi îţi va oferi o masă de prânz sau o cină lejeră, dar memorabilă!

Țelina este o plantă aromată care da o savoare aparte oricărei mâncări. Fie că o folosim în supa cremă de țelină sau într-o salată, ea reuşeşte să particularizeze într-o manieră fină preparatul respectiv. Cel mai indicat pentru a face supa cremă de ţelină este să foloseşti țelina verde, numită şi apio, care se găseşte în toate supermarketurile mai mari. Dacă nu, poţi folosi şi ţelină tradiţională, cu metiunea că este mai fibroasă şi va necesita un timp mai mare de fierbere.

Ingrediente simple pentru supa cremă de ţelină

Simpaticul bucătar Jamie Oliver a născocit o rețetă de supă cremă de ţelină foarte simplă, care nu necesită alte legume suplimentare, în afară de ceapă, usturoi şi condimente. Îţi spunem acest lucru ca să nu fii surprinsă atunci când găseşti în cărţile de bucate şi alte reţete de supă cremă de ţelină, care au în plus cartofi sau morcovi, pentru un gust diferit şi o textura mai cremoasă a supei. Aşadar, iată reţeta supei a la Jamie Oliver, un preparat foarte uşor care poate fi gata în mai puţin de o oră!

Iată de ce ai nevoie pentru supa cremă de țelină:

1 legătură de ţelină apio sau 1 ţelină obişnuită
1 ceapă mare
1 căţel de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 litru de supă de legume
100 ml de smântână
nucşoară
sare şi piper
ulei de măsline pentru servire

Cum se face supa cremă de țelină?

Ţelina trebuie spălată şi tăiată în cubuleţe mici. Taie mărunt şi ceapa, pătrunjelul şi usturoiul în prealabil curăţate şi spălate, după care încălzeşte câteva linguri de ulei de măsline într-o oală mai mare. Adaugă ţelina, ceapa şi usturoiul şi lasă-le să se călească aproximativ 15 minute la foc mic, astfel încât să se înmoaie, dar să nu se caramelizeze. Adaugă pătrunjelul şi supa de legume, presară sare, piper şi nucşoară după gust şi pune supa la fiert aproximativ 15 minute, la foc mediu, apoi toarn-o într-un blender. La final adaugă smântână lichidă şi amestecă până când rezultatul este o compoziţie fină şi cremoasă, ce mai poate fi asezonată după gust. Dacă ţi se pare că supa nu este îndeajuns de fină, o poţi strecura printr-o sită, ca să scapi de eventualele mici bucăţi de ţelină care nu s-au pasat în blender.
Adaugă nişte crutoane crocante şi bucură-te de savoarea supei!

Aici găsești o rețetă delicioasă de supă cremă de linte, după rețeta originală a lui Horia Vîrlan!

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație