Supă de dovleac

Supă de toamnă, cu dovleac și lapte de cocos

Nu numai că după ce veți gusta această supă vă veți schimba părerea despre dovleci, dar veți privi și toamna cu alți ochi. Vi se va părea mai prietenoasă și mai fermecătoare și în fiecare an o veți sărbători preparând această supă, vă garantăm!

Ingrediente:

  • 3 căni de dovleac răzuit
  • 3 căni de supă de legume
  • 1 cană de lapte de cocos
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri pastă curry roșu
  • sare și piper după gust
  • coriandru pentru servire (sau pătrunjel proaspăt)

Cum se face? Puneți dovleacul în blender până când devine piure. Acum tocați ceapa solzișori. Puneți uleiul de măsline la încins și adăugați untul. Când s-a topit, puneți ceapa la călit. Amestecați-o cu o lingură de lemn până când  devine transparentă, apoi adăugați pasta de curry și supa de legume. Lăsați la fiert cinci-șapte minute, adăugați piureul de dovleac, mai lăsați la fiert aproximativ 10 minute și turnați deasupra laptele de cocos. Lăsați la fiert 15 minute și potriviți la final cu sare și piper. Decorați castroanele de supă cu puțin coriandru proaspăt, care merge de minune cu laptele de cocos. Mmm, haideți să facem un fanclub al celor care iubesc toamna și supele ei!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație