Supă de pui hrănitoare

O supă fierbinte și consistentă pentru anotimpul rece

Supa de pui este nu numai foarte gustoasă, dar și un fel mâncare-medicament în caz de răceală și gripă, datorită faptului că este bogată în cisteină, un aminoacid care ajută la decongestionarea căilor respiratorii. Iar în combinație cu lămâia devine cel mai gustos medicament!

Ingrediente: 

  • 2 l supă de pui
  • 1/2 cană de suc de lămâie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 cană țelină rasă
  • 1/4 linguriță de piper alb măcinat
  • 500 gr carne de pui
  • 8 gălbenușuri
  • 1/4 cană de unt
  • 1/4 cană de făină
  • sare după gust
  • pătrunjel pentru servit

 

Cum se face? 

Înainte de a prepara această supă, trebuie să aveți deja supa de pui (rețeta de bază a oricărei supe: se fierbe apa, se pun bucățile de pui spălate, sare, o ceapă, un ardei gras verde și un morcov și se lasă la foc până când carnea de pui e frageda; se dau la o parte carnea și legumele și rezulta supa tocmai buna de folosit). Așadar, puneți supa de bază la fiert, adăugați sucul de lămâie, țelina, sarea și piperul alb. Lăsați să dea în clocot și apoi lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute.

În acest timp, amestecați într-un bol untul cu făina și adăugați amestecul rezultat puțin câte puțin în supă. Lăsați la fiert încă 8-10 minute, dar aveți grijă să amestecați din când în când, să se dizolve făina.

Spargeți ouăle într-un vas, separați albușurile de albușuri, bateți bine gălbenușurile, turnați 3-4 linguri de supă deasupra, omogenizați, și apoi turnați compoziția în vasul de supă. Tăiați carnea de pui în cuburi, tăiați și morcovul și ardeiul și puneți-le la loc supă.

Gata, acum adăugați puțin pătrunjel dacă știți că va avea succes și chemați pe toată lumea la masă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație