Supă de roșii

Un prânz delicios și hrănitor – supă de roșii

Această rețetă de supă de roșii este ușoară, rezultatul final fiind pe placul piticilor. Ingredientele pregătite ajung pentru 6 porții, care vor fi gata în aproximativ 45 de minute. Puteți personaliza rețeta și cu ierburile preferate, în funcție de gustul fiecăruia. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara un prânz delicios în 2 timpi și 3 mișcări!

Ingrediente pentru supă de roșii:

2 morcovi
2 rădăcini de țelină
2 cepe medii
2 căței de usturoi
ulei de măsline
800 grame de roșii prunișoare la borcan
6 roșii mari coapte
1/2 buchețel de busuioc proaspăt verde
zeama de la o supă de pui / legume sau apă

4 pași pentru a prepara supă de roșii:

1. Se curăță, spală și feliază morcovii. La fel se procedează și cu țelina. Ceapa se curăță și toacă mai mare. Usturoiul se curăță și se feliază. Se pune o tigaie mare pe aragaz, la foc mediu și se pune puțin ulei de măsline. Se adaugă toate ingredientele tocate și feliate și se amestecă împreună cu o lingură de lemn.

2. Se gătesc pentru aproximativ 10-15 minute, cu un capac pus într-o parte, până când morcovii sunt moi, dar încă își mai păstrează forma, iar ceapa este ușor aurie.

3. Zeama de la supa de pui sau de legume (apă în cazul în care nu aveți) se toarnă peste legumele călite, alături de roșiile de la borcan și roșiile întregi spălate în prealabil. Se amestecă bine, se aduce la punctul de fierbere, după care se reduce căldura și se mai lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, cu capacul pus. Între timp, se aleg frunzele de busuioc și se spală.

4. Se dă supa la o parte de pe foc, se asezonează cu sare și piper și se adaugă frunzele de busuioc proaspăt. Puteți să o transformați și într-o supă cremă, cu ajutorul unui blender de mână, pasând până când se omogenizează compoziția.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație