Supă de roşii cu tăiţei de casă


 Ingrediente:

  • 1 morcov mare curăţat
  • 1 ceapă medie curăţată
  • 1 rădăcină de păstârnac curăţat
  • 1/2 lingură de pătrunjel verde tocat
  • 750 g de roşii în bullion
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 1 linguriţă de zahăr
  • Un vârf de cuţit de piper negru măcinat
  • 1 linguriţă de sare

 

Tăiţei:

  • 100 g de faina+ 1 lingură pentru întins foaia
  • 1 ou
  • ½ linguriţă de untură sau ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriţă de sare

 

Mod de preprare:
Curăţaţi şi apoi tocaţi zarzavatul, după care puneţi-l la fiert într-o oală cu 1, 5 L de apă. După 15 minute adăugaţi roşiile în bulion şi pasta de roşii, continuând fierberea, la foc mediu, timp de 30-35 de minute. Adăugaţi zahărul şi condimentele, apoi pasaţi supa cu un blender după care strecuraţi-o frumos.

În timp ce supa fierbe frământaţi ingredientele pentru tăiţei cu un vârf de cuţit de sare, formând un aluat fin. lăsaţi alauatul să se odihnească 15 minute, apoi întindeţi pe planşetă o foaie subţire, pudraţi-o cu un praf de făină, rulaţi-o într-un sul strâns şi la urmă tăiaţi-o în fâşii foarte subţiri.

Răsfiraţi tăiţeii pe planşetă şi lăsaţi-i să se zvânte timp de 7-8 minute, apoi puneţi-i la fiert într-o oală cu 1,5 L de apă clocotită cu restul de sare. Fierbeţi tăiţeii timp de 2-3 minute, amestecând să nu se lipească, apoi adăugaţi-i supei împreună cu pătrunjelul tocat.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație