Somon cu morcovi și roșii. Sănătos și ușor de preparat

Alexandra Constantin
somon cu morcovi

Dacă spre sfârșitul primei luni de diversificare se introduce carnea, mai târziu poate să fie inclus și peștele în alimentația micuțului. Una dintre rețetele gustoase pe care trebuie să le încerci este și cea de somon cu morcovi și roșii.

Una dintre cele mai importante surse de proteine din alimentație este chiar peștele. El poate să fie inclus în dieta bebelușului după 10 luni, dar bine este să se aleagă sortimentele care au un conținut cât mai redus de mercur. Indicat este ca pentru început să se introducă peștele de captură, o bună variantă fiind și păstrăvul. La fel de multe beneficii aduce și somonul, dar unii pediatri recomandă includerea lui în alimentație după vârsta de 1 an. Ușor de preparat, rețeta de somon cu morcovi și roșii nu doar că este delicioasă, ci nici nu necesită mult timp pentru gătire, potrivit www.netmums.com.

Cum prepari rețeta de somon cu morcovi și roșii

INGREDIENTE

225 de grame de morcovi (curățați și feliați)

150 de grame file de somon

1-2 linguri de lapte

30 de grame de unt

2 roșii (coapte, curățațe de pieliță și mărunțite)

40 de grame de brânză (în funcție de sortimentele introduse în alimentație)

PREPARARE

Pui apă într-o oală mai mare, așezi sita pentru gătit la abur deasupra, după care pui morcovul. Lași să fiarbă 20-25 de minute sau până când morcovul este gătit.

Între timp, pui somonul într-un vas de yena, adaugi laptele, jumătate din cantitatea de unt, puțină apă și dai la cuptor pentru 20-25 de minute.

Într-un alt vas de sticlă pui restul de unt, roșiile mărunțite și dai la cuptor pentru 10-15 minute. Adaugi apoi brânza, morcovul și somonul mărunțite (fără pielea de deasupra și după ce verifici să nu aibă oase).

Sfat: Poți taia mâncarea mai mărunt sau pasa cu furculița în funcție de granulația cu care este obișnuit copilul.

Somonul, sursă importantă de proteine

Nu puține sunt la număr beneficiile pe care le aduce peștele sănătății. Nu degeaba se spune că popoarele care sunt recunoscute pentru longivitate consumă săptămânal pește. De aceea el nu trebuie să lipsească nici din dieta copiilor, numărânde-se printre alimentele care se introduc până la vârsta de 1 an. În timp ce sub 1 an sunt indicate sortimentele proaspete care se găsesc în apele noastre (de exemplu păstrăvul, șalăul), după această vârstă se pot include în dietă și dorada, somonul. Pe lângă faptul că este o bună sursă de proteine, somonul conține și cantități mari de acizi grași Omega-3 și Omega-6, esențiali pentru buna dezvoltare a copilului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa