Supă-cremă cu carne de pui și legume. Rețetă pentru copii de la 2 ani

Pe lângă faptul că e foarte gustoasă și hrănitoare, supa-cremă cu carne de pui si legume e foarte potrivită pentru zilele răcoroase.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de preparare: 20 minute

Porții – 4

Se poate păstra la rece.

Rețeta de supă-cremă cu carne de pui și legume

INGREDIENTE

30 gr. unt

1 ceapă mare, fin mărunțită

100 gr. morcov tăiat feliuțe

1 fir de țelină tăiată feliuță

30 gr. făină

1 litru supă de supă de pui

3 lingurițe smântână

50 gr. tăiței mici

75 gr. piept de pui fiert, mărunțit

1 linguriță arpagic tocat

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Încălzește untul într-o cratiță și călește ceapa în el timp de 2 minute. Adaugă morcovii și țelina și mai lasă-le 5 minute.

Pune făina în supa de pui și amestecă bine, după care adu supa la punctul de fierbere. Adaugă amestecul peste legume, acoperă vasul și lasă să se înăbușe 10 minute până se pătrund legumele.

În acest timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor.

Adaugă carnea de pui mărunțită, smântâna, pastele și arpagicul. Înăbușe totul timp de 3 minute, apoi asezonează după gust.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Anca Vlad
Sunt mamă, bunică și iubitoare de evenimente de toate tipurile pentru cei mici si mari. Tot timpul liber mi-l dedic nepotilor: alergăm în parc, ne plimbăm cu trotinetele,…

Citește mai multe despre autor

Intră în conversație