Chifteluțe din somon și quinoa

Chifteluțe din somon și quinoa

Având în compoziție ingrediente considerate superalimente, poți fi sigură că nu vei da greș dacă îi oferi copilului chifteluțe din somon și quinoa. Presudocereală, quinoa se folosește la salate și preparate din carne, dar și la deserturi.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de coacere: 5 minute

Porții – 20 bucăți

Se poate păstra la frigider

INGREDIENTE

200 gr cartofi dulci

75 gr quinoa

175 gr somon

86 gr pesmet alb

40 gr spanac tocat mare

30 gr parmezan dat pe răzătoare

5 cepe verzi tocate

1 linguriță sos de pește

1 linguriță chilly dulce

MOD DE PREPARARE

Înțeapă cartofii cu o furculiță, după care coacei în cuptorul cu microunde 7-10 minute până se înmoaie. Poți face asta și în cuptorul aragazului. Lasă-i să se răcească, apoi curăță-i de coajă.

Pune toate ingredientele în blender, asezonează și amestecă bine.

Din amestecul obținut formează 20 de biluțe pe care le tăvălești prin făină.

Încinge ulei într-o tigaie și prăjește chifteluțele 5-6 minute până se rumenesc.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Intră în conversație