Având în compoziție ingrediente considerate superalimente, poți fi sigură că nu vei da greș dacă îi oferi copilului chifteluțe din somon și quinoa. Presudocereală, quinoa se folosește la salate și preparate din carne, dar și la deserturi.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de coacere: 5 minute
Porții – 20 bucăți
Se poate păstra la frigider
INGREDIENTE
200 gr cartofi dulci
75 gr quinoa
175 gr somon
86 gr pesmet alb
40 gr spanac tocat mare
30 gr parmezan dat pe răzătoare
5 cepe verzi tocate
1 linguriță sos de pește
1 linguriță chilly dulce
MOD DE PREPARARE
Înțeapă cartofii cu o furculiță, după care coacei în cuptorul cu microunde 7-10 minute până se înmoaie. Poți face asta și în cuptorul aragazului. Lasă-i să se răcească, apoi curăță-i de coajă.
Pune toate ingredientele în blender, asezonează și amestecă bine.
Din amestecul obținut formează 20 de biluțe pe care le tăvălești prin făină.
Încinge ulei într-o tigaie și prăjește chifteluțele 5-6 minute până se rumenesc.