Chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat

Anca Vlad
chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat

Chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat – o gustare delicioasă, simplu de preparat și foarte sățioasă. Pentru chifteluțe tot ce trebuie să faceți e să puneți toate ingredientele în blender, să le amestecați și apoi să formați biluțe din compoziția obținută.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de coacere: 25 minute

Porții – 30 bucăți

Se poate păstra la frigider

INGREDIENTE pentru chifteluțe

250 gr carne de pui (pulpă dezosată, fără piele, tocată)

½ ceapă tocata

1 morcov mic dat pe răzătoare

1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat

25 gr pesmet

25 gr parmezan, dat pe răzătoarea mică

1 ou mic

INGREDIENTE pentru sosul tomat

700 gr roșii cherry

3 căței de usturoi tocați

2 lingurițe ulei de măsline

1-2 pastă de tomate

10 frunze busuioc proaspăt

2 lingurițe oțet balsamic

250 gr spaghete

MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune roșiile, usturoiul și uleiul de măsline pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ține-le la cuptor 20 de minute până se înmoaie. Răstoarnă totul într-un bol înalt, adaugă oțetul balsamic și busuiocul și amestecă bine totul în blender.

Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor și scurge-le de apă.

Pentru chifteluțe, pune toate ingredientele în blender, asezonează după gust. Din compoziția obținută formează 30 de biluțe.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și prăjește biluțele timp de 5-6 minute până devin aurii.

Încălzește sosul de tomate, adaugă spaghetele și apoi chifteluțele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa