Chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat

chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat

Chifteluțe din pui cu spaghete și sos tomat – o gustare delicioasă, simplu de preparat și foarte sățioasă. Pentru chifteluțe tot ce trebuie să faceți e să puneți toate ingredientele în blender, să le amestecați și apoi să formați biluțe din compoziția obținută.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de coacere: 25 minute

Porții – 30 bucăți

Se poate păstra la frigider

INGREDIENTE pentru chifteluțe

250 gr carne de pui (pulpă dezosată, fără piele, tocată)

½ ceapă tocata

1 morcov mic dat pe răzătoare

1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat

25 gr pesmet

25 gr parmezan, dat pe răzătoarea mică

1 ou mic

INGREDIENTE pentru sosul tomat

700 gr roșii cherry

3 căței de usturoi tocați

2 lingurițe ulei de măsline

1-2 pastă de tomate

10 frunze busuioc proaspăt

2 lingurițe oțet balsamic

250 gr spaghete

MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune roșiile, usturoiul și uleiul de măsline pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ține-le la cuptor 20 de minute până se înmoaie. Răstoarnă totul într-un bol înalt, adaugă oțetul balsamic și busuiocul și amestecă bine totul în blender.

Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor și scurge-le de apă.

Pentru chifteluțe, pune toate ingredientele în blender, asezonează după gust. Din compoziția obținută formează 30 de biluțe.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și prăjește biluțele timp de 5-6 minute până devin aurii.

Încălzește sosul de tomate, adaugă spaghetele și apoi chifteluțele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Intră în conversație