Cartofi ţărăneşti la cuptor

Rețetă de cartofi țărănești copți

Atenție! Această rețetă de cartofi țărănești cu bacon și usturoi la cuptor este absolut delicioasă. Este ușor de făcut, puteți primi ajutor chiar și de la cei mici, iar timpul de preparare vă va permite să faceți și alte lucruri în același timp. Iată cum puteți face în propria bucătărie cartofi țărănești, fără a implica vreun pic de prăjire!

Ingrediente pentru 6-8 porții de cartofi țărănești la cuptor:

10 felii de bacon
5 cartofi noi mari
3 cepe medii
20 de căței de usturoi
3 lingurițe de cimbru uscat
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara cartofi țărănești la cuptor:

1. Cuptorul se încălzește în prealabil la 218°C. Între timp, se pun feliile de bacon într-o tavă la cuptor și se lasă până când se rumenesc, pentru aproximativ 10 minute, după care se scot și se lasă pe o farfurie. Nu se scurge grăsimea lăsată de bacon.

2. Dacă folosiți cartofi noi, aceștia nu se scutură, doar se curăță bine de praf și mizerie sub un jet de apă rece și se feliază pe lungime, fiecare în 4 felii mari. Se așază feliile de cartofi în tavă, se agită puțin pentru a se acoperi în grăsimea de la bacon. De asemenea, puteți adăuga puțin ulei de măsline, dacă vi se pare că nu sunt acoperiți cu totul.

3. Cepele se curăță și se taie la fel, în felii. Se adaugă feliile de ceapă peste cartofi. Usturoiul se curăță și se adaugă printre cartofi și ceapă. Se presară cimbru frecat între degete, pentru a elibera aromele, și sare și piper negru proaspăt măcinat.

4. Se lasă această compoziție la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când se rumenesc cartofii și puteți introduce o furculiță în aceștia, fără greutate. Înainte de servire, se presară bacon mărunțit și se mai adaugă sare și piper, după gusturi.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație