Cartofi wedges la cuptor

cartofi-wedges-la-cuptor-totul-despre-mame

Rețetă ușoară și gustoasă de cartofi wedges la cuptor

V-am pregătit o rețetă delicioasă și sănătoasă de cartofi wedges la cuptor, pentru care veți avea nevoie de puține ingrediente pentru un deliciu culinar garantat. Timpul de preparare este de aproximativ 35 minute, cartofii fiind gata în aproximativ 1 oră și 20 minute.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru o garnitură absolut delicioasă!

Ingrediente pentru cartofi wedges la cuptor:

4 cartofi roșii mari
1/4 cană cu ulei de măsline extra virgin
1/4 linguriță de sare de mare
1/4 linguriță de praf de usturoi
1/4 linguriță cu boia de ardei
1/4 linguriță cu piper negru proaspăt măcinat
2 linguri cu frunze de pătrunjel verde proaspăt tocat
1/4 cană cu brânză parmezan rasă

5 pași pentru a prepara cartofi wedges la cuptor:

1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade de Celsius. Cartofii se spală bine sub un jet de apă rece și se taie în wedges pe lungime în jumătate, apoi se feliază fiecare jumătate în câte 3 felii.

2. Se pun cartofii tăiați într-un vas cu apă, cu aproximativ 2 căni de cuburi de gheață. Se lasă să stea pentru aproximativ 30 de minute, după care se usucă bine cu prosoape de hârtie.

3. Într-o pungă care se poate sigila, se adaugă 1/4 linguriță cu sare, 1/4 linguriță cu praf de usturoi, 1/4 linguriță cu boia de ardei, 1/4 linguriță cu piper negru proaspăt măcinat. Se adaugă și cartofii tăiați și se agită bine. Se adaugă și 1/4 cană cu ulei de măsline în pungă și se agită iar compoziția, pentru a acoperi bine cartofii.

4. Se pune hârtie de copt, într-o tavă de cuptor. Se pun cartofii pe foaia aliniată și se lasă în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când cartofii sunt gătiți în interior, rumenți și crocanți la suprafață.

5. Cât timp se gătesc cartofii, se pun 2 linguri de pătrunjel verde tocat într-un bol, alături de 1/4 cană de parmezan proaspăt ras. Se trec cartofii wedges prin bolul acesta înainte de a fi serviți. Se mai pot servi cu susan sau cimbru uscat.

Citește și:
Alternative sănătoase pentru cartofi prăjiţi
Pogăcele cu brânză sau caşcaval, perfecte în pacheţel
Chiftele din peşte la cuptor
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație