Ciorbă de cartofi de post

ciorba-de-cartofi-totul-despre-mame

Rețetă de post: ciorbă de cartofi

Am pregătit o ciorbă de cartofi de post, care poate fi preparată și în afara perioadelor de post, mai ales dacă faceți o pauză de carne sau sunteți vegetariene. Este un preparat ușor de făcut, care nu necesită procedee complicate sau ingrediente care nu pot fi găsite în piață. Costul de preparare al acestei ciorbe de cartofi este scăzut, iar gustul este unul delicios. În momentele când nu țineți post, puteți asorta această ciorbă de cartofi și cu o lingură de smântână.

Ingrediente pentru ciorbă de cartofi de post:

2 cartofi
1 morcov mare
1 țelină mică
1 ardei gras
1 ceapă
1/2 legătură de pătrunjel
2 linguri de bulion sau pastă de tomate
borș
sare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara ciorbă de cartofi de post:

1. Se pune la fiert o oală cu apă și cu sare de mare. În timpul acesta, se pregătesc legumele. Se spală toate sub un jet de apă, se curăță de coajă, respectiv de cotor și de semințe ardeiul gras. Ceapa și ardeiul se toacă mărunt, iar țelina se taie cubulețe.

2. Cartofii se taie cuburi, iar morcovul ori îl tăiați mărunt, ori îl dați pe răzătoare. În momentul în care apa începe să fiarbă, se adaugă legumele și se lasă la foc mediu pentru aproximativ jumătate de oră.

3. După ce s-au înmuiat toate legumele, se adaugă și pasta de tomate și se mai lasă aproximativ 10 minute pe foc, după care puteți adăuga și borșul. Cât timp se lasă borșul să fiarbă, pentru aproximativ 5-10 minute, se spală pătrunjelul și se toacă mărunt.

4. După ce închideți focul, adăugați pătrunjelul, puțin piper negru proaspăt măcinat, amestecați și lăsați capacul pus pentru 10 minute, pentru a se întrepătrunde toate aromele.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație