Conopidă la cuptor

conopida-la-cuptor-totul-despre-mame

Rețetă aromată de conopidă la cuptor

Această conopidă la cuptor este preparată cu ajutorul unor condimente care o transformă într-o rețetă în stil indian, cu arome și texturi care se topesc instant în gură. Ingredientele prezentate mai jos ajung pentru 4 persoane, iar timpul de preparare este de 25 minute. Gradul de dificultate este foarte ușor, iar la prepararea acestei rețete îi puteți ruga și pe cei mici să vă ajute. Iată cum puteți face și voi această rețetă de conopidă la cuptor, pe care o puteți alătura unei fripturi sau chiar savura ca o gustare.

Ingrediente pentru conopidă la cuptor:

1 conopidă
sare de mare
ulei de măsline
1 lingură de unt
2 lingurițe de semințe de chimen
2 lingurițe de semințe de coriandru
1-2 ardei roșii uscați
1 pumn de migdale zdrobite
coaja rasă și zeama de la o lămâie

1/2 linguriță de turmeric (opțional, pentru culoare)

3 pași pentru a prepara conopidă la cuptor:

1. Se curăță conopida de frunzele verzi și se rupe în buchețele. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / treapta 6 pe gaz. Se scufundă buchețelele de conopidă în apă clocotită pentru câteva minute, după care se scurge apa cu ajutorul unei strecurători. Nu vreți să rămână apă în conopidă deloc, deoarece nu se va coace corect.

2. Se adaugă ulei de măsline și untul. Într-un mojar, se fărâmițează condimentele și ardeiul iute, alături de un praf de sare, cu ajutorul unui pistil. Se amestecă împreună cu migdalele zdrobite și se pun într-o tigaie termorezistentă, la foc mic, pentru a se prăji.

3. După câteva minute, se adaugă conopida, iar când obține o culoare frumoasă, se adaugă coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie. Se amestecă bine, se lasă în tigaie pentru aproximativ un minut, după care se pun buchețelele de conopidă o foaie de copt, într-o tavă de cuptor, în cuptorul preîncălzit. Se lasă pentru aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit. Se lasă puțin să se răcească, după care pot fi servite.

Citește și:
Chiftele de dovlecei
9 reţete fără coacere, rapide şi gustoase
Mâncare de cartofi şi conopidă
Varză de Bruxelles cu usturoi şi parmezan
Chifteluţe de post din linte
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație