Alternativă la drobul clasic: drob de ciuperci cu orez

drob de orez cu ciuperci totul despre mame

Rețetă pentru Paști – drob de ciuperci cu orez

Nu vă place neapărat gustul de miel ție și celor dragi din familie, iar drobul de pui nu pare a avea același farmec? Ei bine, v-ați gândit atunci să încercați și varianta fără carne – drob de ciuperci cu orez? Cei mici probabil că vor prefera gustul mai ușor al acestui preparat și vă vor mai cere încă o porție.

Ingrediente pentru drob de ciuperci cu orez:

250 grame de ciuperci proaspete
1 ceapă mică
2-3 linguri de ulei vegetal
1/2 cană de orez, fiert într-o cană cu apă
1/2 cană de pesmet
1/2 cană de nucă măcinată grosier
1/2 lingură de făină
1 lingură de pastă de roșii
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță de oregano

3 pași pentru a prepara drob de ciuperci cu orez:

1. Într-o oală, în care ați pus o cană cu apă la fiert, se gătește orezul, învârtind, la foc mic, până când acesta absoarbe apa. Se lasă să se răcească. Ciupercile se curăță, se taie codițele, după care se toacă mărunt.

2. Ceapa de curăță de coajă, se clătește sub un jet de apă rece, după care se toacă mărunt. Se adaugă puțin de ulei la încins, într-o tigaie și se călește ceapa, condimentată cu un vârf de cuțit de sare, piper negru proaspăt măcinat și oregano. Când devine translucidă ceapa, se adaugă ciupercile mărunțite în prealabil și se lasă să se gătească până când se înmoaie și se evaporă aproape toată zeama din ele.

3. Se amestecă ciupercile împreună cu orezul, pasta de roșii, pesmetul, făina și nucile măcinate, într-un bol mare, până când obțineți o compoziție omogenă. Se tapetează o tavă de chec cu foaie de copt și se toarnă compoziția. Se nivelează și se introduce în cuptorul încălzit la temperatură medie, pe raftul de sus, pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească puțin, după care poate fi tăiat și servit.

O altă rețetă vegetariană delicioasă găsiți aici: Pate din ciuperci pleurotus

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Foto: voceatransilvaniei.ro

Intră în conversație