Ghiveci cu legume de toamnă

ghiveci-cu-legume-de-toamna-totul-despre-mame

Rețetă perfectă pentru acest sezon – ghiveci cu legume de toamnă

Legumele din aceasta perioadă sunt absolut delicioase dacă sunt combinate în mixul culinar perfect. Cu ajutorul acestora, puteți prepara un ghiveci cu legume de toamnă, care poate fi gătit și în post de către mămici sau puteți adăuga și carne în afara perioadelor de post.

Este ușor de făcut, având nevoie de aproximativ 1 oră în bucătărie pentru a fi gata.

Ingrediente pentru ghiveci cu legume de toamnă:

2-3 ardei grași de culori diferite
1 ceapă
2 vinete medii
2 morcovi medii
1 mână de fasole verde
3 linguri de ulei de măsline
4 căni cu apă
3 linguri de bulion
1 ardei iute, opțional
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 foaie de dafin
cimbru
boia de ardei dulce
1 legătură de pătrunjel verde

4 pași pentru a prepara ghiveci cu legume de toamnă:

1. Legumele se curăță de coajă și se spală bine sub un jet de apă rece, după care se lasă la scurs. Între timp, se pun o cană cu apă și o lingură de ulei pe foc, într-o cratiță mare.

2. Când se încălzesc, se adaugă ceapa tocată mărunt în prealabil și morcovul dat pe răzătoare. Se lasă 2-3 minute pe foc, până când devine translucidă ceapa, după care se adaugă și păstăile de fasole verde tăiate mărunt. Se mai adaugă o cană cu apă, se taie ardeii mărunt, iar vinetele cubulețe și se pun în cratiță, alături de celelalte legume.

3. Se mai adaugă apa rămasă și se lasă să ajungă compoziția la punctul de fierbere. Se dă focul mai încet, iar când se înmoaie legumele, puteți adăuga ardeiul iute căruia i-ați scos semințele și l-ați tăiat mărunt, cele 2 linguri de ulei, condimentele și bulionul. Se amestecă bine și se mai lasă puțin pe foc, cât timp spălați și tocați mărunt legătura de pătrunjel verde.

4. Se închide focul, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, se amestecă și se mai lasă oala acoperită cu un capac pentru 5-10 minute, pentru a prinde aroma pătrunjelului.

Citește și:

Mere coapte cu orez
Cartofi cu broccoli la cuptor
Ciorbă cu piept de curcan şi cartofi
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație