Musaca de vinete

musaca-de-vinete-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă din vinete – musaca de vinete

Această musaca de vinete este ușor de preparat, fiind rapidă și sănătoasă, perfectă pentru toate buzunarele. Aceasta este versiunea mai sănătoasă a preparării legumelor, la grătar, nu prăjite. Ingredientele pe care vi le-am pregătit sunt suficiente pentru 8 porții, care vor fi gata în aproximativ 1 oră și 40 minute.

Ingrediente pentru musaca de vinete:

3 vinete medii tăiate felii de 6 milimetri
3 cartofi mari feliați subțire
3 dovlecei medii feliați la 6 milimetri
1/2 cană de ulei de măsline extra-virgin
5 linguri de unt
7 linguri de făină
5 căni cu lapte
1 vârf de cuțit de sare
1 gălbenuș de ou bătut
1 lingură de ulei de măsline
680 grame de carne tocată de vită
1 ceapă tocată mărunt
1 linguriță de oregano
1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/2 cană de pătrunjel proaspăt tocat
5 roșii coapte, tocate mărunt

6 pași pentru a prepara musaca de vinete:

1. Se încălzește un grătar. Se periază feliile de vinete, cartofi și dovlecei cu ulei de măsline extra-virgin. Se lasă pe grătar până când se frăgezesc și au o culoare maroniu deschis. Feliile de cartofi se pun pe baza inferioară a unui vas de yena. Următorul strat este de vinete, urmate de dovlecei, după care se dă deoparte.

2. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se topește untul într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă făina și se gătește pentru aproximativ 5 minute sau până când făina are un miros puțin a prăjit. Se adaugă laptele, nucșoara și sare. Se aduce la punctul de fierbere, la temperatură medie-ridicată, după care se reduce temperatura la mic-mediu și se mai lasă pentru 10 minute.

3. Gălbenușul bătut de ou dintr-un bol se amestecă rapid cu 1/4 cană de lapte îngroșat, adăugând câte o lingură pe rând. Se amestecă rapid în laptele îngroșat și se amestecă bine, până când se omogenizează compoziția, după care se dă deoparte.

4. Între timp, se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Se amestecă și carnea de vită și ceapa și se fierbe până când carnea nu mai este roz. Scurgeți orice grăsime în exces, după care se adaugă oregano, pătrunjel, roșii, sare și piper.

5. Se dă focul la mediu scăzut, se acoperă tigaia și se fierbe compoziția timp de 10 minute, amestecând ocazional.

6. Pentru a asambla musacaua, se răspândește amestecul de carne peste legume și se presară brânză feta peste. Se toarnă sosul alb pe baza superioară a preparatului și se netezește cu o spatulă. Se lasă în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute sau până când este gata.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație