Pate din ciuperci pleurotus

Iulia Mirică
pate de ciuperci totul despre mame

Alternativa fără carne a pateului clasic – pate din ciuperci pleurotus

Vrei să prepari o gustare sănătoasă pentru întreaga familie? Atunci poți încerca această rețetă de pate din ciuperci pleurotus. Are un grad scăzut de dificultate și se face rapid. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru aproximativ două căni și jumătate de pate. Să nu te mire faptul că va dispărea de pe platou mai repede decât te-ai aștepta sau dacă cei dragi îți vor mai cere o porție!

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru o gustare tartinabilă cu ciuperci!

Ingrediente pentru pate din ciuperci pleurotus:

6 căni cu ciuperci pleurotus
1/4 cană de unt, la temperatura camerei
1 ceapă medie, curățată și tocată mărunt
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de frunze zdrobite de cimbru
1/2 linguriță de mărar proaspăt tocat
1/4 linguriță de boia
1/4 linguriță de piper măcinat
1 cană cu nuci, prăjite și măcinate
2 linguri de vin alb sec (opțional)
2 linguri de pătrunjel verde proaspăt tocat

3 pași pentru a prepara pate din ciuperci pleurotus:

1. Ciupercile se curăță, dar nu se spală. Se taie codițele. Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topește untul. Se adaugă ciupercile, împreună cu codițele, ceapa tocată mărunt, usturoiul, sarea, cimbrul, mărarul, boiaua de ardei și piperul negru proaspăt măcinat.

2. Se lasă la gătit, până când cea mai mare parte a lichidului din ciuperci s-a evaporat, pentru aproximativ 15-20 de minute. Se lasă compoziția să se răcească pentru câteva minute, după care se adaugă într-un procesor de alimente sau un blender, alături de vin (opțional) și nuci. Se pasează până când se omogenizează, după care amestecă și pătrunjelul verde proaspăt tocat.

3. Cu ajutorul unei spatule, se transferă pateul într-n bol, apoi se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la frigider să se răcească. Se servește pe un platou, cu pătrunjel verde proaspăt tocat și pâine prăjită.

Dacă totuși preferați varianta cu carne, iată o rețetă testată: Pate de ficat de casă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa